Een traybake met pompoen en merguez worstjes is een plaat vol groenten, feta en vlees voor een complete maaltijd. Een makkelijk recept met veel smaak en heerlijke knapperige pompoenpitten.
Een traybake is een bakplaat gevuld met een volledige maaltijd, een soort éénpansgerecht, maar dan uit de oven. Met de smaken en kruiden van de herfst, zoals pompoen en kaneel.
Een pompoen is een vullende groenten met een prachtige kleur die onlosmakelijk met de herfst verbonden is. Gebruik daarnaast een grote courgette, of 2 middelgrote courgettes, merguez worsten en feta voor een makkelijk en snel hoofdgerecht.
Pompoenpitten geven deze ovenschotel een perfecte textuur, de pompoen en courgette zijn namelijk vrij zacht waardoor er zeker iets knapperigs bij hoort om het extra lekker te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in stukken. Zorg ervoor dat de stukken pompoen niet te groot of te dik zijn, dan zullen ze namelijk niet tegelijk met de andere ingrediënten gaar zijn.
Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in (halve) plakken. Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Pel de knoflooktenen en laat deze heel.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Meng de stukken pompoen en courgette met 1 theelepel cayennepeper, halve theelepel komijn en 1 theelepel kaneel. Breng op smaak met zwarte peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Verdeel de pompoen en courgette over een bakplaat en leg de stukken rode ui en hele knoflooktenen ertussen.
Leg de merguez worstjes ertussen en besprenkel het geheel nogmaals met olijfolie. Bak de traybake in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de groentes.
Verkruimel feta over de traybake en maak af met een handvol pompoenpitten, eet smakelijk!
Welke pompoen voor traybake?
Je kunt verschillende soorten pompoen gebruiken, zoals flespompoen, hokkaido pompoen of bijvoorbeeld muskaatpompoen.
Kan ik andere worstjes gebruiken?
Je kunt de merguez worstjes vervangen door chipolata worstjes, deze zijn milder van smaak waardoor de traybake wel minder kruidig zal worden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.