Cannelloni met gehakt en tomatensaus
😍 5Geweldig
😋 2Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Deze cannelloni met gehakt en tomatensaus zit bomvol smaak door de 2 soorten kaas. Inclusief tip hoe je de cannelloni makkelijk en snel kunt vullen.

1 uur 30 minuten
6 personen

Mocht je liever passata gebruiken, dan kun je deze op smaak brengen met peper, zout en eventueel gedroogde basilicum of Provençaalse kruiden.

Het maken van cannelloni wordt door velen gezien als veel werk, door de vulling in een spuitzak te doen vul je de pasta buisjes op een makkelijke manier. Geen geklieder met een lepeltje meer, maar mocht je een spuitzak alsnog niet makkelijk vinden kun je ook lasagnevellen gebruiken. Zorg er dan eerst voor dat ze zijn voorgekookt zodat je ze kunt oprollen.

Cannelloni met gehakt en tomatensaus ingrediënten
Recept cannelloni met gehakt en tomatensaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-06-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Gehakt vulling maken – 30 minuten + wachttijd

Begin met het maken van de gehakt vulling zodat deze volledig kan afkoelen.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Schil de wortelen en rasp deze vrij fijn, te grove stukken wortel maken het vullen van de cannelloni namelijk lastiger.

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de wortel dan ook nog kort mee.

Bak de tomatenpuree nog kort mee en breng het geheel op smaak met peper, zout en 1 eetlepel Provençaalse kruiden.

Blus af met rode wijn en laat dit volledig verdampen voor je het blik tomaten toevoegt. 

Zet het vuur laag en laat de vulling een half uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn geworden en het vocht grotendeels is verdampt.

Roer 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas door de vulling. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en laat de vulling volledig afkoelen.

De cannelloni met gehakt en tomatensaus afmaken – 1 uur

Plaats de gehakt vulling in een spuitzak zonder spuitmondje.

Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

Cannelloni vullen
Cannelloni vullen

Vul elke cannelloni met een beetje van de gehaktvulling en leg deze op de tomatensaus.

Herhaal voor de resterende pasta en vulling en stapel deze op.

Cannelloni voorbereiding
Cannelloni voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Scheur stukjes van een bol mozzarella en verdeel deze over de bovenkant.

Cannelloni met gehakt en tomatensaus
Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Maak af met een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas en bak de cannelloni gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Serveer bijvoorbeeld met een frisse groene salade, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik cannelloni vooraf maken?

Je kunt de vulling van cannelloni tot wel 2 dagen van tevoren maken. Je kunt de cannelloni ook een dag ervoor al vullen, je hoeft dan alleen nog de kaas over de bovenkant te verdelen en deze een half uur in de oven te garen.

Hoe moet ik cannelloni vullen?

Je kunt cannelloni het makkelijkste vullen met een spuitzak (zonder spuitmond). Mocht je deze niet hebben, kun je de onderkant dicht maken met een stukje aluminiumfolie en dan met een klein lepeltje de vulling erin doen.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
2
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
483.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.37 g
11.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.57 g
12.93 g
Eiwitten
35.37 g
Vezels
4.3 g
Natrium
718.87 mg
Mineralen
Ijzer
2.82 mg
Calcium
242.87 mg
Magnesium
65.5 mg
Kalium
65.5 mg
Fosfor
436.31 mg
Koper
0.31 mg
Zink
7.46 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.29 µg
Vitamines
Vitamine C
51.18 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
344.7 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.48 µg
Foliumzuur
42.87 µg
Vitamine E
0.84 mg
Vitamine K
11.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Cannelloni met gehakt en tomatensaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.