Deze cannelloni met gehakt en tomatensaus zit bomvol smaak door de 2 soorten kaas. Inclusief tip hoe je de cannelloni makkelijk en snel kunt vullen.
Mocht je liever passata gebruiken, dan kun je deze op smaak brengen met peper, zout en eventueel gedroogde basilicum of Provençaalse kruiden.
Het maken van cannelloni wordt door velen gezien als veel werk, door de vulling in een spuitzak te doen vul je de pasta buisjes op een makkelijke manier. Geen geklieder met een lepeltje meer, maar mocht je een spuitzak alsnog niet makkelijk vinden kun je ook lasagnevellen gebruiken. Zorg er dan eerst voor dat ze zijn voorgekookt zodat je ze kunt oprollen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-06-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Begin met het maken van de gehakt vulling zodat deze volledig kan afkoelen.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil de wortelen en rasp deze vrij fijn, te grove stukken wortel maken het vullen van de cannelloni namelijk lastiger.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de wortel dan ook nog kort mee.
Bak de tomatenpuree nog kort mee en breng het geheel op smaak met peper, zout en 1 eetlepel Provençaalse kruiden.
Blus af met rode wijn en laat dit volledig verdampen voor je het blik tomaten toevoegt.
Zet het vuur laag en laat de vulling een half uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn geworden en het vocht grotendeels is verdampt.
Roer 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas door de vulling. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en laat de vulling volledig afkoelen.
Plaats de gehakt vulling in een spuitzak zonder spuitmondje.
Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
Vul elke cannelloni met een beetje van de gehaktvulling en leg deze op de tomatensaus.
Herhaal voor de resterende pasta en vulling en stapel deze op.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Scheur stukjes van een bol mozzarella en verdeel deze over de bovenkant.
Maak af met een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas en bak de cannelloni gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Serveer bijvoorbeeld met een frisse groene salade, eet smakelijk!
Kan ik cannelloni vooraf maken?
Je kunt de vulling van cannelloni tot wel 2 dagen van tevoren maken. Je kunt de cannelloni ook een dag ervoor al vullen, je hoeft dan alleen nog de kaas over de bovenkant te verdelen en deze een half uur in de oven te garen.
Hoe moet ik cannelloni vullen?
Je kunt cannelloni het makkelijkste vullen met een spuitzak (zonder spuitmond). Mocht je deze niet hebben, kun je de onderkant dicht maken met een stukje aluminiumfolie en dan met een klein lepeltje de vulling erin doen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.