Deze ovenschotel met tomaat en halloumi zit bomvol groenten, waaronder heerlijk zachte en smaakvolle aubergine. Krokante kaas met een kruidige tomatensaus.
Je kunt deze ovenschotel met tomaat en halloumi makkelijk vegetarisch maken door het gehakt te vervangen door meer groenten of extra linzen. Kikkererwten of andere bonensoorten passen hier ook perfect bij.
De aubergine stoof gaat vervolgens de oven in zodat de halloumi een heerlijk krokant korstje krijgt. Dit past perfect bij de zachte aubergine en smaakvolle tomatensaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-10-2024
Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Bestrooi de aubergine met zout en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, bijvoorbeeld halve plakken.
Giet de linzen af en spoel deze eventueel kort af onder stromend water.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Dep de aubergine droog met keukenpapier, door het zout is er namelijk vocht onttrokken en krijgt de aubergine meer smaak.
Voeg de wortel toe en na enkele minuten ook de aubergine. Bak het geheel ongeveer 10 minuten lang.
Breng op smaak met peper en zout en schenk de passata erbij samen met 2 takjes verse salie en de linzen.
Plaats de deksel op de pan en laat het geheel gaar worden in ongeveer 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de groenten.
Haal de deksel van de pan en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten inkoken op middelhoog vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verwijder de takjes salie, breng nogmaals op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal.
Snijd de halloumi in plakken en verdeel dit over de ovenschotel. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten lang, tot de halloumi mooi goudbruin is.
Snijd een aantal blaadjes salie fijn en verdeel over de ovenschotel. Eet smakelijk!
Is deze ovenschotel met tomaat en halloumi vegetarisch?
Nee, er zit gehakt in deze ovenschotel maar dit kun je gemakkelijk weglaten. Vervang dit bijvoorbeeld met meer groenten of extra linzen.
Welke linzen voor een ovenschotel?
Je kunt elke soort linzen gebruiken die je wilt, linzen uit pot, pak of blik verkorten de kooktijd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.