Ovenschotel met tomaat en halloumi
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ovenschotel met tomaat en halloumi

Deze ovenschotel met tomaat en halloumi zit bomvol groenten, waaronder heerlijk zachte en smaakvolle aubergine. Krokante kaas met een kruidige tomatensaus.

1 uur 15 minuten
4 personen

Je kunt deze ovenschotel met tomaat en halloumi makkelijk vegetarisch maken door het gehakt te vervangen door meer groenten of extra linzen. Kikkererwten of andere bonensoorten passen hier ook perfect bij.

De aubergine stoof gaat vervolgens de oven in zodat de halloumi een heerlijk krokant korstje krijgt. Dit past perfect bij de zachte aubergine en smaakvolle tomatensaus.

Ovenschotel met tomaat en halloumi ingrediënten

Recept ovenschotel met tomaat en halloumi

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-07-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 08-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Bestrooi de aubergine met zout en laat dit ongeveer 10 minuten staan.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, bijvoorbeeld halve plakken.

Giet de linzen af en spoel deze eventueel kort af onder stromend water.

Ovenschotel met tomaat en halloumi
Ovenschotel met tomaat en halloumi

Ovenschotel met tomaat en halloumi afmaken – 1 uur

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Dep de aubergine droog met keukenpapier, door het zout is er namelijk vocht onttrokken en krijgt de aubergine meer smaak.

Voeg de wortel toe en na enkele minuten ook de aubergine. Bak het geheel ongeveer 10 minuten lang.

Breng op smaak met peper en zout en schenk de passata erbij samen met 2 takjes verse salie en de linzen.

Plaats de deksel op de pan en laat het geheel gaar worden in ongeveer 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de groenten.

Haal de deksel van de pan en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten inkoken op middelhoog vuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Verwijder de takjes salie, breng nogmaals op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal.

Snijd de halloumi in plakken en verdeel dit over de ovenschotel. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten lang, tot de halloumi mooi goudbruin is.

Snijd een aantal blaadjes salie fijn en verdeel over de ovenschotel. Eet smakelijk!

Tips!

Is deze ovenschotel met tomaat en halloumi vegetarisch?

Nee, er zit gehakt in deze ovenschotel maar dit kun je gemakkelijk weglaten. Vervang dit bijvoorbeeld met meer groenten of extra linzen.

Welke linzen voor een ovenschotel?

Je kunt elke soort linzen gebruiken die je wilt, linzen uit pot, pak of blik verkorten de kooktijd.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
615.66 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.87 g
21.51 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.21 g
18.71 g
Eiwitten
41.2 g
Vezels
7.67 g
Natrium
681.17 mg
Mineralen
Ijzer
3.48 mg
Calcium
634.7 mg
Magnesium
87.96 mg
Kalium
87.96 mg
Fosfor
595.93 mg
Koper
0.35 mg
Zink
7.36 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
9.29 µg
Vitamines
Vitamine C
65.35 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
829.04 mg
Vitamine B1
0.63 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
0.56 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
87.97 µg
Vitamine E
1.22 mg
Vitamine K
175.89 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ovenschotel met tomaat en halloumi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.