Provençaalse groentenschotel

(9)

Deze Provençaalse groentenschotel uit de oven maak je met de lekkerste groenten, aardappelen en kruiden. Een makkelijke ovenschotel bomvol kleurrijke groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Tijdens de zomermaanden kun je op de markt de meest kleurrijke groenten vinden. Van de lekkerste courgettes tot mooie paprika's, perfect om te roosteren in de oven.

Met knoflook en rozemarijn krijgen de groenten een Provençaals tintje en de rode Roseval aardappelen zorgen voor een vullende maaltijd.

Je kunt er eventueel ook nog aubergine en/of tomaat aan toevoegen, let er dan wel op dat de aubergine klein gesneden wordt zodat deze volledig gaar kan worden. Denk er ook aan dat tomaten soms erg sappig zijn, waardoor ze de groentenschotel een beetje nat kunnen maken.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Provençaalse groentenschotel

Ingrediënten


  • 3 courgettes
  • 2 paprika's
  • 12 middelgrote rode aardappelen
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • olijfolie
Provençaalse groentenschotel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • middelgrote kom
  • grote ovenschaal

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/provencaalse-groentenschotel


Voorbereiding – 15 minuten

Was de courgette, paprika en aardappelen. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in plakken, niet te dun. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in grove stukken.

Pel de rode ui en snijd deze ook in grove stukken. Snijd de aardappelen in stukken en zorg ervoor dat ze niet te groot zijn omdat ze dan niet tegelijk met de groenten gaar zullen worden.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Provençaalse groentenschotel
Provençaalse groentenschotel

De Provençaalse groentenschotel afmaken – 30 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng de knoflook samen met courgette, paprika, rode ui en aardappelen. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en verdeel dit over een ovenschaal.

Leg een tak rozemarijn bovenop en rooster de groentenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de stukken aardappel. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Provençaalse groentenschotel: Veel gestelde vragen

Wat serveer ik bij een Provençaalse groentenschotel?

Deze groentenschotel bestaat uit groenten en aardappelen, om de maaltijd compleet te maken kun je er bijvoorbeeld kip caprese of een vegetarische burger bij serveren.

Wat betekent Provençaals?

Provençaals heeft betrekken op de Provence, een regio in Zuid-Frankrijk. 

0 reacties op Provençaalse groentenschotel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.