Een romige lasagne met venkel en prei die bomvol groenten zit. Deze vegetarische lasagne is extra lekker met een vleugje sinaasappel en dille, deze combineren top met de anijsachtige venkel.
Een lasagne met venkel en prei die heerlijke smaken combineert: anijsachtige venkel, frisse sinaasappel, zoete honing, zachte geitenkaas en romige béchamelsaus met dille. Al deze smaken zorgen voor een fantastische vegetarische lasagne die net even anders is dan je gewend bent.
De groenten worden gaar gestoofd in sinaasappel, honing en een beetje roomboter waardoor de zachte venkel zal smelten op je tong. Een echte aanrader voor de venkel liefhebbers, in deze lasagne zul je het vlees (of vis) niet missen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-05-2025
Was de prei goed en snijd deze in ringen, niet te dik maar ook niet te dun.
Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd de venkel in kleine stukjes. Zorg dat ze niet te groot zijn, dan zal de venkel namelijk niet gaar genoeg worden.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie samen met een klontje boter in een grote en diepe bakpan. Je kunt eventueel ook een braadpan gebruiken.
Bak de venkel 5 minuten lang en schep regelmatig om. Voeg de prei toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten langer.
Zet het vuur lager en voeg de honing samen met de fijngesneden knoflook, de rasp en het sap van 1 sinaasappel toe. Laat de venkel en prei redelijk zacht worden in ongeveer 10 tot 15 minuten op laag vuur.
Maak ondertussen een béchamelsaus door 60 gram boter te smelten in een sauspan. Voeg de bloem in 1 keer toe om een roux te maken, laat dit enkele minuten gaar worden om de bloemsmaak te verwijderen.
Voeg geleidelijk de melk toe en roer telkens opnieuw glad om aanbranden en klontjes te voorkomen. Roer de zachte geitenkaas door de saus.
Laat de saus zachtjes indikken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper, zout en 2 eetlepels gedroogde dille.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak laagjes in een grote ovenschaal: begin met een laag venkel en prei, dan lasagne vellen en béchamelsaus. Herhaal meerdere keren en eindig met béchamelsaus.
Maak af met een laag geraspte Parmezaanse kaas en bak de lasagne met venkel en prei ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De lasagne is klaar zodra de lasagne vellen zacht zijn geworden en de kaas mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!
Kan ik de geitenkaas vervangen?
Je kunt de geitenkaas eventueel vervangen door een andere kaas die goed smelt, of laat de geitenkaas volledig weg. De béchamelsaus zal dan minder vol en hartig van smaak zijn.
Kan ik lasagne opnieuw opwarmen?
Je kunt lasagne opnieuw opwarmen in de oven (of airfryer), dek deze dan af met aluminiumfolie. Je kunt lasagne ook in de magnetron opwarmen, de krokante kaas bovenop zal hierdoor wel zacht worden.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
4 | vel | lasagne | ei, gluten | 280.00 | 57.60 g | 0.80 g | 1.20 g | 0.40 g | 10.40 g | 2.40 g | 4.00 mg | 1.60 mg | 16.00 mg | 16.00 mg | 120.00 mg | 64.00 mg | 0.08 mg | 0.64 mg | - | 5.60 µg | - | - | - | 0.16 mg | 0.08 mg | 0.24 mg | - | 40.00 µg | 0.40 mg | 0.80 µg | - |
0.5 | venkels | 20.00 | 3.50 g | - | - | - | 1.00 g | 1.15 g | 35.00 mg | 0.70 mg | 32.50 mg | 5.00 mg | 200.00 mg | 22.50 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | - | 2.50 mg | - | 0.01 mg | 0.10 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | - | 15.00 µg | - | - | - | ||
0.75 | preien | 20.25 | 2.85 g | 0.15 g | - | - | 1.13 g | 2.55 g | 7.50 mg | 0.38 mg | 45.00 mg | 11.25 mg | 300.00 mg | 22.50 mg | 0.08 mg | 0.22 mg | - | - | 7.50 mg | - | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.04 mg | 0.09 mg | - | 45.00 µg | - | - | - | ||
15 | gram | roomboter | melk | 110.25 | 0.11 g | 0.11 g | 12.38 g | 8.10 g | 0.11 g | - | 0.75 mg | 0.02 mg | 1.95 mg | 0.30 mg | 2.25 mg | 3.00 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.18 mg | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
15 | gram | bloem | gluten | 54.60 | 10.47 g | 0.22 g | 0.22 g | 0.03 g | 1.71 g | 0.42 g | 0.30 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | 3.00 mg | 27.00 mg | 15.00 mg | 0.05 mg | 0.17 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | - | 5.25 µg | - | - | - |
187.5 | ml | volle melk | melk | 116.25 | 8.06 g | 8.06 g | 6.38 g | 3.94 g | 6.94 g | - | 82.50 mg | - | 225.00 mg | 18.75 mg | 300.00 mg | 185.63 mg | 0.02 mg | 0.94 mg | - | - | 3.75 mg | 0.19 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | 0.32 mg | 0.08 mg | 0.75 µg | 7.50 µg | - | - | - |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
0.5 | eetlepel | gedroogde dille | 1.08 | 0.18 g | 0.01 g | 0.02 g | - | 0.07 g | 0.07 g | 1.53 mg | 0.17 mg | 5.20 mg | 1.38 mg | 18.45 mg | 1.65 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 0.02 µg | 2.13 mg | - | 192.93 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 3.75 µg | 0.06 mg | 10.43 µg | - | |
0.25 | sinaasappel | 22.00 | 4.75 g | 4.15 g | 0.10 g | - | 0.50 g | 1.05 g | 0.50 mg | 0.20 mg | 20.00 mg | 5.00 mg | 85.00 mg | 12.50 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | - | - | 25.00 mg | - | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 10.00 µg | - | - | - | ||
0.75 | eetlepel | honing | 57.75 | 14.16 g | 14.08 g | - | - | 0.08 g | - | 1.31 mg | 0.24 mg | 0.94 mg | 0.38 mg | 9.38 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.11 mg | - | - | 0.60 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
37.5 | gram | zachte geitenkaas | melk | 76.88 | 0.41 g | 0.41 g | 6.49 g | 4.16 g | 4.50 g | - | 135.00 mg | 0.15 mg | 48.75 mg | 4.88 mg | 50.63 mg | 78.75 mg | - | 0.22 mg | - | - | - | 0.15 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.13 mg | 0.11 mg | 0.09 µg | 5.25 µg | - | - | - |
0.25 | handvol | parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
818.22 | 103.47 g | 28.23 g | 30.63 g | 18.94 g | 31.60 g | 8.08 g | 732.52 mg | 3.84 mg | 527.34 mg | 73.01 mg | 1138.79 mg | 523.29 mg | 0.35 mg | 3.28 mg | 0.52 µg | 5.64 µg | 42.81 mg | 0.58 mg | 193.28 mg | 0.46 mg | 0.74 mg | 0.67 mg | 1.09 µg | 133.18 µg | 0.54 mg | 14.09 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!