Lasagne met rode biet en courgette

(3)

Deze lasagne met rode biet en courgette is mega smaakvol door het gebruik van geroosterde bieten, gegrilde courgette en 2 soorten kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023

Door de rauwe bieten voor de rode bieten lasagne te roosteren in de oven met knoflook en meer worden de bieten ontzettend smaakvol. Voor een snellere en makkelijke versie kun je voorgekookte rode bieten gebruiken.

Het grillen van de courgette geeft deze lasagne extra smaak en samen met de romige ricotta, salie en pancetta is dit een perfecte lasagne die naast de klassieke lasagne bolognese een plek in je weekmenu verdient. Een keer een lasagne zonder béchamelsaus voor de afwisseling.

De krokante pancetta maakt deze lasagne helemaal af, maar voor een vegetarische rode bieten lasagne kun je deze weglaten. Voeg dan bijvoorbeeld voor een beetje textuur walnoten of hazelnoten toe. Breng de lasagne dan wel extra op smaak want de pancetta maakt de lasagne juist heerlijk hartig.

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Lasagne met rode biet en courgette

Ingrediënten


  • 10 rauwe rode bieten
  • 2 courgettes
  • 12 lasagne vellen
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram snijbiet of spinazie
  • 12 plakken pancetta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • balsamico azijn
  • 3 knoflooktenen
  • handvol verse salie blaadjes

Kookgerei nodig


  • oven
  • aluminiumfolie
  • snijplank & koksmes
  • grillpan
  • keukentang
  • grote ovenschaal

Lasagne met rode biet en courgette Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-met-rode-biet-en-courgette


De rode bieten roosteren – 1 uur

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de rauwe bieten goed en leg deze per 2 stuks op een stuk aluminiumfolie. Pel de knoflooktenen, plet de knoflook en snijd deze door de helft. Verdeel de knoflook over de rode bieten en besprenkel met een beetje balsamico azijn en grof zeezout.

Maak de pakketjes dicht en rooster de rode bieten ongeveer 45 minuten in de oven. De exacte tijd is afhankelijk van het formaat van de bieten, je kunt controleren of ze gaar zijn door een pakketje voorzichtig te openen en erin te prikken met een vork.

Bereid ondertussen de rest van de lasagne voor. Zodra de rode bieten gaar zijn laat je ze een beetje afkoelen, schil de bietjes en snijd in plakjes.

Lasagne met rode biet en courgette
Lasagne met rode biet en courgette

Courgette en pancetta grillen – 15 minuten

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in lange niet al te dikke plakken. Besprenkel de plakken courgette met olijfolie.

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de courgette aan beide kanten tot de grill lijntjes zichtbaar zijn. Breng de courgette na het grillen op smaak met peper en zout en herhaal voor de resterende plakken courgette.

Bak de plakken pancetta kort in de nog hete grillpan tot ze krokant zijn.

De lasagne met rode biet en courgette afmaken – 1 uur

Was de verse spinazie of snijbiet indien nodig en bak deze kort in een grote bakpan. Plaats eventueel in een vergiet om overtollig vocht te verwijderen en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de verse salie fijn, roer deze samen met peper en zout door de ricotta en verdeel de ricotta in 4 gelijke delen.

Begin met het opbouwen van de lasagne met een laag spinazie of snijbiet, leg hier lasagnevellen op en besmeer de vellen met een deel van de ricotta. Leg hier een laag rode bieten en courgette plakken op en 3 plakken pancetta. Verdeel hier een beetje geraspte Parmezaanse kaas over en herhaal met de resterende laagjes.

Eindig met pancetta en Parmezaanse kaas en bak de lasagne in de oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 30 tot 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, controleer of de lasagnevellen gaar zijn of de lasagne klaar is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Lasagne met rode biet en courgette: Veel gestelde vragen

Is de lasagne met rode biet en courgette vegetarisch?

In deze rode bieten lasagne zit pancetta, voor een vegetarische versie kun je deze weglaten. Zorg er dan wel voor dat je de lasagne meer op smaak brengt met zout, zonder pancetta zal de lasagne namelijk minder hartig zijn.

Moet ik de courgette grillen?

Door de courgette eerst te grillen krijgt deze meer smaak, maar je kunt deze eventueel ook in de oven bakken samen met de rode bieten.

0 reacties op Lasagne met rode biet en courgette

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.