Ovenpasta met paprika en kaas
😍 4Geweldig
😋 1Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Ovenpasta met paprika en kaas vegetarisch

Op zoek naar een makkelijke doordeweekse maaltijd? Ga dan eens voor een ovenpasta met paprika en kaas, een simpele pasta met een krokant laagje.

Pasta wordt nog lekkerder uit de oven, het krokante laagje is namelijk het beste van een ovenpasta. Deze simpele pasta met tomatensaus, paprika en kaas is een perfecte doordeweekse maaltijd.

Ovenpasta staat binnen no-time op tafel, maar je kunt de paprika's voor een uitgebreide versie ook zelf roosteren. Dit kun je in de oven, op de barbecue, in de vlam van een gasfornuis of in een grillpan doen.

Ovenpasta met paprika en kaas ingrediënten
Recept ovenpasta met paprika en kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Ovenpasta met paprika en kaas
Ovenpasta met paprika en kaas

Ovenpasta met paprika en kaas afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg de stukjes paprika samen met 400 ml passata toe en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Giet ondertussen de pasta af en roer deze door de saus.

Roer 100 gram geraspte cheddar en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door de pasta.

Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel deze over een grote ovenschaal.

Verdeel de resterende 25 gram Parmezaanse kaas samen met een handvol paneermeel over de bovenkant en bak de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is geworden. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik andere soorten pasta gebruiken?

Je kunt voor een ovenpasta andere soorten pasta gebruiken, zoals bijvoorbeeld penne of fusilli. 

Hoe lang vooraf kan ik een ovenpasta maken?

Je kunt een ovenpasta vooraf maken en deze pas later afmaken in de oven. Houd er dan rekening mee dat de pasta dan koud is en daardoor langer nodig heeft in de oven.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
747 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
110.68 g
18.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.23 g
9.22 g
Eiwitten
33.54 g
Vezels
8.61 g
Natrium
863.52 mg
Mineralen
Ijzer
3.28 mg
Calcium
391.6 mg
Magnesium
113.81 mg
Kalium
113.81 mg
Fosfor
554.91 mg
Koper
0.38 mg
Zink
4.2 mg
Jodium
6.79 µg
Selenium
3.65 µg
Vitamines
Vitamine C
166.36 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.48 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0.56 µg
Foliumzuur
79.62 µg
Vitamine E
0.27 mg
Vitamine K
3.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ovenpasta met paprika en kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.