Op zoek naar een makkelijke doordeweekse maaltijd? Ga dan eens voor een ovenpasta met paprika en kaas, een simpele pasta met een krokant laagje.
Pasta wordt nog lekkerder uit de oven, het krokante laagje is namelijk het beste van een ovenpasta. Deze simpele pasta met tomatensaus, paprika en kaas is een perfecte doordeweekse maaltijd.
Ovenpasta staat binnen no-time op tafel, maar je kunt de paprika's voor een uitgebreide versie ook zelf roosteren. Dit kun je in de oven, op de barbecue, in de vlam van een gasfornuis of in een grillpan doen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg de stukjes paprika samen met 400 ml passata toe en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Giet ondertussen de pasta af en roer deze door de saus.
Roer 100 gram geraspte cheddar en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door de pasta.
Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel deze over een grote ovenschaal.
Verdeel de resterende 25 gram Parmezaanse kaas samen met een handvol paneermeel over de bovenkant en bak de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is geworden. Eet smakelijk!
Kan ik andere soorten pasta gebruiken?
Je kunt voor een ovenpasta andere soorten pasta gebruiken, zoals bijvoorbeeld penne of fusilli.
Hoe lang vooraf kan ik een ovenpasta maken?
Je kunt een ovenpasta vooraf maken en deze pas later afmaken in de oven. Houd er dan rekening mee dat de pasta dan koud is en daardoor langer nodig heeft in de oven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.