Een groentelasagne met linzen is gemaakt met een overheerlijke linzensaus, ofwel een vegetarische bolognese saus. Heerlijk romig en vol van smaak met bechamelsaus en gegrilde groentes.
Deze groentelasagne met linzen is extra smaakvol met een vegetarische bolognese saus gemaakt van linzen, tomaat en kruiden.
Lasagne wordt nog veel lekkerder met een zelfgemaakte romige bechamelsaus, precies wat een lasagne nodig heeft.
De gegrilde groenten zorgen voor een vegetarische lasagne met extra groenten en geven daarnaast ook nog eens meer smaak. Gegrilde groenten hebben een uitgesproken smaak welke goed passen bij de tomatensaus met linzen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-01-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortelen en snijd deze in dunne (halve) plakjes.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote diepe bakpan en bak de champignons in delen tot deze mooi goudbruin zijn.
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak dit nog ongeveer 3 minuten langer tot de ui glazig is geworden.
Bak de tomatenpuree nog kort mee en voeg de tomatenblokjes, linzen, 1 eetlepel Provençaalse kruiden en de gegrilde paprika in stukjes toe.
Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat de linzen gaar worden in ongeveer een half uur. De exacte kooktijd is afhankelijk van de linzen die je gebruikt.
Terwijl de linzensaus staat te pruttelen kun je de rest van de groenten voorbereiden.
Was de courgette en aubergine, verwijder de uiteindes en snijd deze in lange vrij dunne plakken. Besprenkel de plakken met olijfolie.
Verhit een grill pan op hoog vuur en grill de plakken courgette en aubergine aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is.
Verplaats de gegrilde courgette en aubergine naar een groot bord en besprenkel met peper en zout.
Maak een bechamelsaus volgens dit recept en roer hier 50 gram geraspte grana padano of Parmezaanse kaas doorheen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Breng de linzensaus op smaak met peper, zout en eventueel meer Provençaalse kruiden.
Maak laagjes in een grote ovenschaal en begin met een laagje linzensaus. Vervolgens gegrilde courgette en aubergine, dan lasagnevellen en bedek deze met een laag bechamelsaus.
Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag bechamelsaus.
Maak af met de resterende grana padano en bak de lasagne gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte tijd is o.a. afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Welke linzen voor een linzensaus?
Voor het maken van een linzensaus kun je het beste groene linzen gebruiken. Gebruik je andere soorten linzen, dan kun je deze het beste eerst wellen in koud water om de kooktijd te verkorten.
Moet ik linzen eerst wellen in koud water?
Nee, groene linzen hoef je niet vooraf te wellen in koud water. Groene linzen zijn namelijk doorgaans binnen 20 minuten gaar.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.