Thema: lente recepten

122 Recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.


Preipizza met gerookte zalm

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 1 persoon

Een preipizza met gerookte zalm staat binnen no-time op tafel: heerlijk knapperige prei, romige saus en gerookte zalm. Een perfecte combinatie voor een lente pizza met weinig ingrediënten.


Nougatine ijstaart

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze nougatine ijstaart heeft een lichte mokka smaak met het zoete van nougatine nootjes en meringues. Een makkelijke taart die smelt op je tong, perfect voor een zomerse dag.


Ranch dressing

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een Amerikaanse salade dressing gemaakt van o.a. karnemelk en kruiden. Deze populaire Ranch dressing is een verfrissende en romige keuze voor je salade of gebruik het als Ranch dipsaus.


Lemon rolls

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze lemon rolls zijn heerlijke zachte citroenbroodjes, een twist op de bekende kaneelbroodjes (cinnamon rolls). Een luchtig broodje met een volle citroensmaak en een zoete frosting om het af te maken.


Mango cheesecake

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een romige en overheerlijke mango cheesecake met chocolade paaseitjes is de perfecte Paas cheesecake. Deze no-bake cheesecake is een heerlijke frisse en zachte taart waar je het liefste nog een stukje van neemt.


Varkenshaas met tijm en citroen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Varkenshaas met tijm en citroen is een heerlijk stuk vlees tijdens de zomer. Heerlijk fris met een makkelijke marinade en het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk.


Pasta pesto met groene groenten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pasta pesto met groene groenten is een makkelijke doordeweekse maaltijd met weinig ingrediënten. Heerlijke tagliatelle met pesto en knapperige seizoensgroenten.


Summer rolls met eend

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze summer rolls met eend en knapperige groenten zijn een gezonde snack tijdens warme dagen. Makkelijk om te maken en extra lekker met een Koreaanse dipsaus, ofwel ssamjang.


Gepaneerde asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze gepaneerde asperges met een heerlijke dipsaus zijn de perfecte snack tijdens de lente. Je borrel is niet compleet zonder deze heerlijke asperges in een krokant jasje.


Groene asperge taartjes met zalm

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze groene asperge taartjes met zalm zijn een heerlijk en makkelijk lunch gerecht. Met gegrilde groene asperges, citroen en gerookte zalm.


Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta!


Salade met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade.


Botersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.


Komkommerrolletjes met geitenkaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze komkommerrolletjes met geitenkaas zijn een heerlijk zomerse snack. Een komkommer hapje met o.a. paprika, mango en sesamzaadjes met vrolijke kleuren en heerlijke smaken.


Frisse parelcouscous salade

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een heerlijke frisse parelcouscous salade met een simpele dressing, kikkererwten, verse kruiden en meer. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lunch salade.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade niçoise ? Een salade niçoise is een heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei.

Categorie Lunch Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Salade niçoise

Ingrediënten


  • 6 rode aardappelen
  • 125 gram sperziebonen
  • 2 tonijn filets
  • olijfolie
  • 100 gram gemengde sla
  • handvol zwarte olijven
  • 200 gram cherry tomaten
  • 2 rode uien
  • 4 eieren
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepels Dijon mosterd

Bereiding

(19)
1
Vul 2 middelgrote pannen met water en breng aan de kook. Snijd de rode aardappelen in plakken, voeg deze toe aan 1 pan en kook in ongeveer 5 minuten gaar. 
2
De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen. Blancheer in de andere pan de sperziebonen, giet de sperziebonen dan ook af. 
3
Vul het sauspannetje met water, voeg de eieren toe en kook de eieren in 7 minuten. Plaats de eieren na het koken direct onder koud, stromend water om het kookproces te stoppen en om het pellen te vergemakkelijken. 
4
Snijd de rode uien in ringen en halveer de cherry tomaten en zwarte olijven. Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe aan een kom en voeg zout en peper toe en een scheutje witte wijnazijn. Meng glad met behulp van een garde en voeg ongeveer 60 ml olijfolie toe. Salade niçoise

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.