Aardbeienpudding - een romig zomers toetje
😍 9 Geweldig
😋 1 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Aardbeienpudding

Deze aardbeienpudding is een heerlijk zomers toetje in een glaasje. Je kunt de krokante deegsliertjes weglaten voor een makkelijkere versie.

20 minuten
6 personen

Voedingsbalansscore

Super
8.2/10
Glycemische index
Glycemische belasting
54.83 (Laag)
16.68 (Medium)

Voedingswaarde per portie

Kcal
235.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.42 g
25.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.89 g
5.73 g
Eiwitten
5.58 g
Vezels
2.30 g
Natrium
71.14 mg

Een romige aardbeienpudding is een makkelijk toetje die wordt gemaakt met weinig ingrediënten. De krokante deegsliertjes geven dit toetje een extra dimensie in textuur, maar zonder is deze pudding gemaakt met melk en aardbeienpuree nog steeds een aanrader.

Gebruik voor de lekkerste pudding heerlijke zoete en rijpe aardbeien. Wanneer de aardbeien niet zacht genoeg zijn is het noodzakelijk deze eerst te koken, maar wanneer deze al ontzettend rijp zijn kun je ze eventueel direct pureren zonder te koken.

Aardbeienpudding ingrediënten

Recept aardbeienpudding

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept aardbeienpudding allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 04-05-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Aardbeienpudding maken – 20 minuten + wachttijd

Houd 200 gram aardbeien apart en plaats 400 gram aardbeien samen met 1 eetlepel citroensap en 75 gram suiker in een pan.

Verwarm de aardbeien op laag vuur en pureer de aardbeien tot een gladde puree, dit kun je met een blender of staafmixer doen.

Laat 4 gelatine blaadjes zacht worden in koud water en los deze op in de warme aardbeienpuree.

Aardbeienpudding - een romig zomers toetje
Aardbeienpudding - een romig zomers toetje

Voeg 400 ml melk toe en roer tot een glad mengsel. Verdeel over 6 glaasjes en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen eventueel de krokante deegsliertjes voor erop. Maak hiervoor de kadayif los en roer hier gesmolten boter doorheen. Bak de kadayif vervolgens mooi goudbruin in een grote bakpan en laat deze vervolgens afkoelen.

Snijd de resterende 200 gram aardbeien in stukjes en verdeel deze over de aardbeienpudding. Maak af met de krokante deegsliertjes en serveer direct, geniet ervan!

Tips!

Welke melk voor het maken van pudding?

Je kunt halfvolle melk of volle melk gebruiken voor een pudding, maar volle melk zal het romigste resultaat geven.

Hoe lang kan ik aardbeienpudding bewaren?

Je kunt aardbeienpudding tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind je hiervan?

11 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
235.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.42 g
25.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.89 g
5.73 g
Eiwitten
5.58 g
Vezels
2.30 g
Natrium
71.14 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
100 gram aardbeien 36.00 6.50 g 5.40 g 0.40 g - 0.80 g 2.00 g 2.00 mg 0.90 mg 25.00 mg 15.00 mg 150.00 mg 30.00 mg 0.12 mg 0.12 mg - 0.40 µg 64.00 mg - - 0.03 mg 0.05 mg 0.06 mg - 65.00 µg 0.30 mg 2.20 µg -
0.17 eetlepel citroensap sulfiet 1.07 0.27 g 0.08 g - - - - 0.07 mg - 0.33 mg 0.23 mg 4.67 mg 0.50 mg 0.01 mg - - - 1.67 mg - - - - - - 0.33 µg - - -
12.5 gram suiker 50.25 12.38 g 12.38 g - - - - - 0.01 mg - 0.25 mg 0.50 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
66.67 ml volle melk melk 41.33 2.87 g 2.87 g 2.27 g 1.40 g 2.47 g - 29.33 mg - 80.00 mg 6.67 mg 106.67 mg 66.00 mg 0.01 mg 0.33 mg - - 1.33 mg 0.07 mg 0.02 mg 0.02 mg 0.11 mg 0.03 mg 0.27 µg 2.67 µg - - -
0.67 gelatineblaadjes 4.88 - - - - 1.20 g - 1.20 mg - - 0.13 mg 0.20 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
16.67 gram kadayif gluten, noten, melk 71.17 8.38 g 4.97 g 3.78 g 2.08 g 1.08 g 0.30 g 38.33 mg 0.23 mg 15.17 mg 4.00 mg 26.67 mg 21.67 mg 0.02 mg 0.15 mg 0.83 µg 2.00 µg - 0.05 mg 23.00 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.05 µg 2.17 µg 0.13 mg 1.83 µg -
4.17 gram roomboter melk 30.63 0.03 g 0.03 g 3.44 g 2.25 g 0.03 g - 0.21 mg - 0.54 mg 0.08 mg 0.63 mg 0.83 mg - - - - - 0.05 mg 0.04 mg - - - - - - - -
    235.32 30.42 g 25.72 g 9.89 g 5.73 g 5.58 g 2.30 g 71.14 mg 1.15 mg 121.04 mg 26.37 mg 289.33 mg 119.00 mg 0.16 mg 0.61 mg 0.83 µg 2.40 µg 67.00 mg 0.17 mg 23.06 mg 0.07 mg 0.18 mg 0.10 mg 0.32 µg 70.17 µg 0.43 mg 4.03 µg -
0 reacties op "Aardbeienpudding"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fruit Romig Zomer Deeg Aardbeien Suiker Boter Toetjes Zomerfruit Melk

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.