Deze aardbeienpudding is een heerlijk zomers toetje in een glaasje. Je kunt de krokante deegsliertjes weglaten voor een makkelijkere versie.
Een romige aardbeienpudding is een makkelijk toetje die wordt gemaakt met weinig ingrediënten. De krokante deegsliertjes geven dit toetje een extra dimensie in textuur, maar zonder is deze pudding gemaakt met melk en aardbeienpuree nog steeds een aanrader.
Gebruik voor de lekkerste pudding heerlijke zoete en rijpe aardbeien. Wanneer de aardbeien niet zacht genoeg zijn is het noodzakelijk deze eerst te koken, maar wanneer deze al ontzettend rijp zijn kun je ze eventueel direct pureren zonder te koken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-04-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-05-2025
Houd 200 gram aardbeien apart en plaats 400 gram aardbeien samen met 1 eetlepel citroensap en 75 gram suiker in een pan.
Verwarm de aardbeien op laag vuur en pureer de aardbeien tot een gladde puree, dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Laat 4 gelatine blaadjes zacht worden in koud water en los deze op in de warme aardbeienpuree.
Voeg 400 ml melk toe en roer tot een glad mengsel. Verdeel over 6 glaasjes en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak ondertussen eventueel de krokante deegsliertjes voor erop. Maak hiervoor de kadayif los en roer hier gesmolten boter doorheen. Bak de kadayif vervolgens mooi goudbruin in een grote bakpan en laat deze vervolgens afkoelen.
Snijd de resterende 200 gram aardbeien in stukjes en verdeel deze over de aardbeienpudding. Maak af met de krokante deegsliertjes en serveer direct, geniet ervan!
Welke melk voor het maken van pudding?
Je kunt halfvolle melk of volle melk gebruiken voor een pudding, maar volle melk zal het romigste resultaat geven.
Hoe lang kan ik aardbeienpudding bewaren?
Je kunt aardbeienpudding tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | gram | aardbeien | 36.00 | 6.50 g | 5.40 g | 0.40 g | - | 0.80 g | 2.00 g | 2.00 mg | 0.90 mg | 25.00 mg | 15.00 mg | 150.00 mg | 30.00 mg | 0.12 mg | 0.12 mg | - | 0.40 µg | 64.00 mg | - | - | 0.03 mg | 0.05 mg | 0.06 mg | - | 65.00 µg | 0.30 mg | 2.20 µg | - | |
0.17 | eetlepel | citroensap | sulfiet | 1.07 | 0.27 g | 0.08 g | - | - | - | - | 0.07 mg | - | 0.33 mg | 0.23 mg | 4.67 mg | 0.50 mg | 0.01 mg | - | - | - | 1.67 mg | - | - | - | - | - | - | 0.33 µg | - | - | - |
12.5 | gram | suiker | 50.25 | 12.38 g | 12.38 g | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.25 mg | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
66.67 | ml | volle melk | melk | 41.33 | 2.87 g | 2.87 g | 2.27 g | 1.40 g | 2.47 g | - | 29.33 mg | - | 80.00 mg | 6.67 mg | 106.67 mg | 66.00 mg | 0.01 mg | 0.33 mg | - | - | 1.33 mg | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.11 mg | 0.03 mg | 0.27 µg | 2.67 µg | - | - | - |
0.67 | gelatineblaadjes | 4.88 | - | - | - | - | 1.20 g | - | 1.20 mg | - | - | 0.13 mg | 0.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
16.67 | gram | kadayif | gluten, noten, melk | 71.17 | 8.38 g | 4.97 g | 3.78 g | 2.08 g | 1.08 g | 0.30 g | 38.33 mg | 0.23 mg | 15.17 mg | 4.00 mg | 26.67 mg | 21.67 mg | 0.02 mg | 0.15 mg | 0.83 µg | 2.00 µg | - | 0.05 mg | 23.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.05 µg | 2.17 µg | 0.13 mg | 1.83 µg | - |
4.17 | gram | roomboter | melk | 30.63 | 0.03 g | 0.03 g | 3.44 g | 2.25 g | 0.03 g | - | 0.21 mg | - | 0.54 mg | 0.08 mg | 0.63 mg | 0.83 mg | - | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
235.32 | 30.42 g | 25.72 g | 9.89 g | 5.73 g | 5.58 g | 2.30 g | 71.14 mg | 1.15 mg | 121.04 mg | 26.37 mg | 289.33 mg | 119.00 mg | 0.16 mg | 0.61 mg | 0.83 µg | 2.40 µg | 67.00 mg | 0.17 mg | 23.06 mg | 0.07 mg | 0.18 mg | 0.10 mg | 0.32 µg | 70.17 µg | 0.43 mg | 4.03 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!