Groene asperges uit de oven zijn een makkelijk en heerlijk lente bijgerecht. Klaar binnen een handomdraai en asperges hebben niet veel nodig, want hun nootachtige smaak is al lekker op zichzelf.
Geroosterde groene asperges met Parmezaanse kaas en een vleugje citroen zijn in een mum van tijd klaar. Lekker met een stukje vlees, vis of als onderdeel van een salade.
Groene asperges uit de oven zijn snel klaar, je wilt namelijk niet dat ze te gaar worden aangezien groene asperges het allerlekkerste zijn als ze knapperig zijn. Groene asperges hebben een nootachtige smaak waar de meeste mensen wel van houden, maar ze zijn helaas maar kort in het seizoen. Des te meer reden om ze in de lente zoveel mogelijk te eten: van grillen tot in de pasta of risotto, groene asperges zijn wat mij betreft altijd goed.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-05-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-07-2025
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Was de asperges indien nodig en verwijder de kontjes van de asperge. Je kunt dit doen door ongeveer 2 cm van de onderkant af te snijden, of breek dit eraf. De asperge zal dan precies breken op het punt waar de asperge houterig begint te worden.

Het is doorgaans niet nodig om groene asperges te schillen, maar doe dit wel als de asperges al iets ouder zijn of als ze erg dik zijn. Ze zijn dan namelijk wat sneller draderig.
Verdeel de groene asperges over een kleine bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel een handvol fijn geraspte Parmezaanse kaas over de asperges.
Rooster de asperges ongeveer 15 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de asperges. Ze zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn, omdat ze dan nog knapperig zijn.
Maak af met de rasp van een halve citroen en serveer direct. Eet smakelijk!
Moet ik groene asperges schillen?
Dunne en verse groene asperges hoef je niet te schillen. Dikkere of oudere groene asperges daarentegen kun je het beste wel eerst schillen, aangezien deze draderig zullen zijn.
Hoe lang moeten groene asperges in de oven?
Groene asperges zijn het lekkerste als deze nog knapperig zijn, ofwel beetgaar. Afhankelijk van de oven en de dikte van de asperges, zullen ze na ongeveer 15 minuten in een oven van 190 graden Celsius perfect zijn.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 150 | gram | groene asperges | 25.50 | 1.95 g | 1.80 g | 0.30 g | - | 2.85 g | 2.25 g | 6.00 mg | 1.50 mg | 30.00 mg | 30.00 mg | 300.00 mg | 75.00 mg | 0.22 mg | 0.75 mg | - | - | 30.00 mg | - | 165.00 mg | 0.17 mg | 0.18 mg | 0.09 mg | - | - | - | 72.00 µg | - | |
| olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 12.5 | gram | parmezaanse kaas | melk | 52.75 | 0.25 g | 0.23 g | 3.56 g | 2.25 g | 5.00 g | - | 125.00 mg | 0.15 mg | 125.00 mg | 5.75 mg | 15.00 mg | 112.50 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.04 mg | - | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.25 µg | 1.25 µg | - | - | - |
| 0.13 | citroen | 5.40 | 0.98 g | 0.45 g | 0.06 g | - | 0.08 g | 0.33 g | 0.30 mg | 0.02 mg | 1.50 mg | 1.50 mg | 22.50 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 6.75 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 1.20 µg | - | - | - | ||
| 90.07 | 4.31 g | 2.49 g | 4.21 g | 2.31 g | 8.11 g | 3.02 g | 470.43 mg | 1.75 mg | 160.50 mg | 38.58 mg | 348.59 mg | 192.01 mg | 0.30 mg | 1.53 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 38.09 mg | 0.06 mg | 165.04 mg | 0.18 mg | 0.26 mg | 0.11 mg | 0.25 µg | 2.63 µg | 0.08 mg | 74.86 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!