Een heerlijk romige en zachte panna cotta met vanille en de lekkerste zoete mango. Extra lekker met stukjes mango voor extra textuur, een fantastische tegenhanger van de zachte panna cotta.
Een panna cotta met vanille heeft een zijdezachte textuur met een volle smaak die subtiel zoet is. De zoete mango maakt van dit heerlijke toetje een exotische variant, hoe rijper de mango is hoe zoeter deze zal smaken.
Dit toetje is snel klaar en is te maken met weinig ingrediënten, je kunt 'm volledig vooraf maken waardoor deze ideaal is als toetje bij een etentje of zomerse barbecue.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-05-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-06-2025
Verwarm melk, room en suiker in een kleine sauspan, zorg ervoor dat deze niet aan de kook komt.
Leg de gelatine blaadjes in koud water tot deze zacht zijn en roer deze dan door het warme melk en room mengsel.
Voeg 1 theelepel vanille extract toe en laat het mengsel iets afkoelen, tot ongeveer kamertemperatuur.
Wanneer je de panna cotta schuin in het glas wilt schenken, kun je de glaasjes het beste schuin in de gaten van een muffinvorm zetten.
Verdeel het mengsel dan over de glazen en zet deze voorzichtig in de koelkast. Laat de panna cotta minimaal 1 uur stijf worden in de koelkast.
Schil ondertussen de mango's. Je kunt ervoor kiezen om beide mango's te pureren, ik vind het persoonlijk lekkerder als er ook textuur van stukjes mango in zit.
Snijd de helft van de mango in kleine blokjes en pureer de rest van de mango.
Meng de puree en blokjes mango. Mocht de mango niet zoet genoeg zijn, kun je eventueel een beetje honing, agavesiroop of poedersuiker toevoegen.
Verdeel de mango over de glaasjes en garneer eventueel met een takje verse munt, geniet ervan!
Kan ik panna cotta vooraf maken?
Ja, je kunt panna cotta prima 1 of 2 dagen vooraf maken. Je kunt zelfs de mango alvast een dag vooraf over de glaasjes verdelen.
Hoe lang kan ik panna cotta bewaren?
Je kunt panna cotta tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Mocht je deze langer willen bewaren, kun je deze eventueel invriezer maar dat zal de smaak niet ten goede komen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1.67 | gram | gelatine | 6.10 | - | - | - | - | 1.50 g | - | 1.50 mg | - | - | 0.17 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
16.67 | ml | volle melk | melk | 10.33 | 0.72 g | 0.72 g | 0.57 g | 0.35 g | 0.62 g | - | 7.33 mg | - | 20.00 mg | 1.67 mg | 26.67 mg | 16.50 mg | - | 0.08 mg | - | - | 0.33 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.07 µg | 0.67 µg | - | - | - |
83.33 | ml | slagroom | melk | 280.83 | 2.33 g | 2.33 g | 30.00 g | 16.67 g | 1.67 g | - | 29.17 mg | - | 62.50 mg | 8.33 mg | 79.17 mg | 50.00 mg | 0.01 mg | 0.17 mg | - | - | 0.83 mg | 0.75 mg | 0.29 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.17 µg | 2.50 µg | - | - | - |
16.67 | gram | suiker | 67.00 | 16.50 g | 16.50 g | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.33 mg | 0.67 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.17 | theelepel | vanille extract | 3.84 | 1.01 g | 1.01 g | - | - | - | - | 0.12 mg | - | 0.15 mg | 0.04 mg | 1.97 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.33 | rijpe mango's | 50.83 | 10.67 g | 10.17 g | 0.25 g | - | 0.92 g | 1.25 g | 4.17 mg | 0.17 mg | 10.00 mg | 8.33 mg | 158.33 mg | 10.00 mg | 0.08 mg | 0.06 mg | - | - | 30.00 mg | - | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | 0.03 mg | - | 16.67 µg | - | - | - | ||
418.94 | 31.23 g | 30.73 g | 30.82 g | 17.02 g | 4.70 g | 1.25 g | 42.29 mg | 0.18 mg | 92.65 mg | 18.87 mg | 267.06 mg | 76.58 mg | 0.10 mg | 0.31 mg | - | - | 31.17 mg | 0.77 mg | 0.38 mg | 0.06 mg | 0.15 mg | 0.07 mg | 0.23 µg | 19.83 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!