Ohmydish.nl


Bokkenpootjes

Dit Nederlandse koekje is bij velen favoriet, zelfgemaakt zelfs nóg lekkerder! Amandel, chocolade, botercrème en knapperig, wat wil je nog meer?

Bokkenpootjes
50 minuten 8 personen Hapjes en snacks
Bokkenpootjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram banketbakkersroom (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • 100 gram pure chocolade
Bokkenpootjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Pan + passende kom
  • Klein smal kommetje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 8 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bokkenpootjes


Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van de koekjes. Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, het makkelijkste kun je dit doen met een paar druppels citroensap en een stuk keukenpapier. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Splits de eieren en klop het eiwit tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker erbij en klop tot het een glanzend eiwit is geworden. Je kunt dit controleren door het tussen je vingers te wrijven, als het volledig zacht en glad is, dan is het eiwit klaar.

Spatel er voorzichtig de bloem en gemalen amandelen doorheen. Roer goed tot het geheel weer glad is, maar nog wel zo luchtig mogelijk is. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit de koekjes op het bakpapier, ongeveer 2 cm breed en 8 cm lang. Verdeel amandelschaafsel over de koekjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten lang, zet dan de oven uit en laat de koekjes in de oven afkoelen.

Bokkenpootjes Bokkenpootjes

Bokkenpootjes afmaken -- 20 minuten

Smelt de chocolade door middel van bain-marie; vul een pan met een laagje water en zet er een passende kom bovenop. De stoom zal de chocolade langzaam smelten. Je kunt de chocolade hierna tempereren, zoals omschreven in bonbons met een romige vulling. Maar deze is absoluut niet noodzakelijk, het zorgt enkel voor een mooiere glans op de chocolade.

Klop de boter luchtig en schep er dan de banketbakkersroom doorheen. De meest makkelijke manier om de vulling te verdelen is met een spuitzak, maar je kunt dit ook met een lepel doen. Spuit een streepje vulling in het midden van 1 koekje en druk het 2e koekje er bovenop. Gebruik niet teveel vulling.

Het beste kun je de gesmolten chocolade in een klein smal kommetje doen, zodat je de uiteindes van de bokkenpootjes er gemakkelijk in kunt dippen. Leg de bokkenpootjes nog even weg tot de chocolade droog is en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Rum en bitters cocktail
Volgend recept →
Witlofsoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.