Honeycomb heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk: deze zoete lekkernij lijkt namelijk op honingraat. Het is een heerlijke zoete knapperige traktatie, lekker voor bij de koffie of in stukjes door roomijs.
Wees voorzichtig tijdens het maken van honeycomb, deze is namelijk erg heet. De honeycomb zal tijdens het bereiden gaan schuimen en in volume toenemen, gebruik daarom een pan die groot genoeg is.
Honeycomb is ook wel bekend onder de naam hokey pokey, dit is de benaming die ze o.a. in Nieuw Zeeland gebruiken. In andere delen van de wereld worden ook andere namen gebruikt, zoals: sponge toffee, fairy candy, seafoam candy, dalgona candy of cinder toffee.
Honeycomb werd o.a. bekender door de Netflix serie squid game, hierin wordt het mengsel platter gemaakt en een vorm in wordt gedrukt voor de honeycomb zal uitharden. Het is in Korea niet bekend als honeycomb maar als Dalgona Candy.
Honeycomb is door zijn knapperige textuur en zoete smaak perfect om in stukjes door roomijs te roeren. Dit geeft je vanille ijs niet alleen een heerlijke smaak, maar maakt het ijs ook nog eens extra speciaal door de krokante stukjes.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zet een bakplaat of ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm klaar en bekleed deze met bakpapier.
Smelt de suiker en honing in een middelgrote pan op laag vuur zonder te roeren. Zet het vuur een beetje hoger zodra de suiker en honing gesmolten zijn.
Roer af en toe en wacht tot de suiker en honing een mooie karamel kleur heeft gekregen. Zorg dat deze niet te donker is want dan zal de honeycomb minder lekker zijn.
Zet het vuur uit en roer 1 theelepel baksoda door de karamel, let op want dit is erg heet.
Het geheel gaat flink borrelen en zal in volume toenemen. Roer goed en schenk het direct in het bakblik met bakpapier.
Laat het volledig afkoelen, je zult merken dat de honeycomb hard zal worden. Dit zal ongeveer 1 tot 2 uur duren, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Breek of snijd er stukken vanaf, geniet ervan!
Is honeycomb en Honey Pokey hetzelfde?
Ja, want hokey pokey is de naam die ze in Nieuw Zeeland gebruiken voor honeycomb (of honeycomb toffee).
Hoe lang kun je honeycomb bewaren?
Bewaar honeycomb in een goed afgesloten bak of zak tot ongeveer een week. Na een week zal de honeycomb zijn knapperigheid verliezen, waardoor deze minder lekker zal zijn.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.