Maizena koekjes
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Maizena koekjes vegetarisch

Deze maizena koekjes heten ook wel Surinaamse gomma koekjes. Een makkelijk en bros koekje die er ook nog eens leuk uitzien.

Maizena koekjes ingrediënten

Recept maizena koekjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-06-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 02-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng de roomboter samen met de suiker en vanille extract tot een glad mengsel. Voeg het ei toe samen met een snuf zout.

Voeg dan geleidelijk maizena toe en meng tot een glad deeg. Zet het deeg minimaal een half uur in de koelkast, je kunt het namelijk beter verwerken als het koud is.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maizena koekjes
Maizena koekjes

Maizena koekjes bakken – 30 minuten

Verdeel het deeg in balletjes, ongeveer qua formaat van een walnoot. Het deeg is plakkerig, dat is juist de bedoeling. Je kunt eventueel een beetje maizena op je handen gebruiken om het makkelijker te kunnen vormen.

Druk het balletje platter en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen de balletjes, de koekjes zullen enorm uitlopen en platter worden. 

Herhaal tot al het deeg is gebruikt, je kunt ze eventueel in delen bakken. Gebruik een vork om de balletjes nog platter te drukken, je kunt eventueel maizena gebruiken zodat de vork minder plakt.

Verdeel suikermuisjes over de koekjes, ook op de randen want anders zal er enkel in het midden versiersels zitten na het uitlopen van het deeg.

Bak de koekjes gaar in ongeveer 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte en dikte van de koekjes. Ze behoren niet te kleuren. Laat de koekjes afkoelen, je zult merken dat ze dan bros worden. 

Bewaar de koekjes in een gesloten bak. Geniet ervan!

Tips!

Waarom maizena in koekjesdeeg?

Maizena neemt vocht op tijdens het bakken, daarom zullen de koekjes zacht en bros blijven ipv hard en stevig.

Hoe lang kun je maizena koekjes bewaren?

Je kunt maizena koekjes ontzettend lang bewaren, ze blijven namelijk enkele weken bros in een goed afgesloten bak.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
359.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.51 g
21.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.96 g
9.32 g
Eiwitten
1.61 g
Vezels
0.19 g
Natrium
80.37 mg
Mineralen
Ijzer
0.64 mg
Calcium
12.41 mg
Magnesium
3.61 mg
Kalium
3.61 mg
Fosfor
34 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.16 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.1 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
6 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Maizena koekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.