Ohmydish.nl


Maizena koekjes

Deze maizena koekjes heten ook wel Surinaamse gomma koekjes. Een makkelijk en bros koekje die er ook nog eens leuk uitzien.

40 minuten 6 personen Vegetarische recepten
Maizena koekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 225 gram maizena
  • handvol suikermuisjes
Maizena koekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • vork

Bereiden


40 minuten 6 personen Vegetarische recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maizena-koekjes


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng de roomboter samen met de suiker en vanille extract tot een glad mengsel. Voeg het ei toe samen met een snuf zout.

Voeg dan geleidelijk maizena toe en meng tot een glad deeg. Zet het deeg minimaal een half uur in de koelkast, je kunt het namelijk beter verwerken als het koud is.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maizena koekjes
Maizena koekjes

Maizena koekjes bakken – 30 minuten

Verdeel het deeg in balletjes, ongeveer qua formaat van een walnoot. Het deeg is plakkerig, dat is juist de bedoeling. Je kunt eventueel een beetje maizena op je handen gebruiken om het makkelijker te kunnen vormen.

Druk het balletje platter en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen de balletjes, de koekjes zullen enorm uitlopen en platter worden. 

Herhaal tot al het deeg is gebruikt, je kunt ze eventueel in delen bakken. Gebruik een vork om de balletjes nog platter te drukken, je kunt eventueel maizena gebruiken zodat de vork minder plakt.

Verdeel suikermuisjes over de koekjes, ook op de randen want anders zal er enkel in het midden versiersels zitten na het uitlopen van het deeg.

Bak de koekjes gaar in ongeveer 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte en dikte van de koekjes. Ze behoren niet te kleuren. Laat de koekjes afkoelen, je zult merken dat ze dan bros worden. 

Bewaar de koekjes in een gesloten bak. Geniet ervan!

Maizena koekjes: veelgestelde vragen

Waarom maizena in koekjesdeeg?

Maizena neemt vocht op tijdens het bakken, daarom zullen de koekjes zacht en bros blijven ipv hard en stevig.

Hoe lang kun je maizena koekjes bewaren?

Je kunt maizena koekjes ontzettend lang bewaren, ze blijven namelijk enkele weken bros in een goed afgesloten bak.

Aangeraden producten (4)

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mispel taart
Volgend recept →
Zelf ravigottesaus maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.