Banketbakkersroom maken
😍 8Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Banketbakkersroom maken vegetarisch

Zelf banketbakkersroom maken is super makkelijk en zó lekker! Met maar een paar ingrediënten maak jij dit zelf voor al je zoete baksels en desserts.

20 minuten
10 personen

Banketbakkersroom wordt vaak kant-en-klaar gekocht, waarschijnlijk omdat je nog niet weet dat het zo makkelijk en zó veel lekkerder is om het zelf te maken!

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en is bijna evenveel werk als custard poeder verwarmen met melk. 

Het is het ideale recept als je weer eens eidooiers over hebt, want iedereen maakt ooit wel eens een recept waarvoor enkel eiwit nodig is. Zoals bijvoorbeeld in dit recept voor pavlova.

Recept banketbakkersroom maken

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2024, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 20-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Haal het merg uit het vanillestokje en voeg deze samen met het halve vanillestokje toe aan de melk. Verwarm de melk in een middelgrote pan. 

Meng ondertussen de eidooiers met de suiker, meng dit glad met een garde zodat er geen klontjes in zitten.

Voeg de bloem toe en meng opnieuw glad. Verwijder het vanillestokje en voeg een beetje van de warme melk toe aan de eidooiers.

Meng dit gelijk weer glad met de garde en voeg dit dan toe aan de rest van de melk. 

Blijf goed roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan en het niet kan aanbranden.

Zet het vuur laag en laat het nog enkele minuten zachtjes koken terwijl je roert. Je zult zien dat het mengsel snel dikker zal worden.

Schenk het dan in een kom of schaal en leg een stuk huishoudfolie bovenop de pudding om te voorkomen dat er een velletje op komt. 

Hoe maak ik banketbakkersroom
Hoe maak ik banketbakkersroom

Laat de banketbakkersroom volledig afkoelen, dan zal hij er zo dik uitzien als op de foto's.

Gebruik deze heerlijke pudding als vulling voor desserts, baksels of gewoon zo met een beetje slagroom!

Je kunt de banketbakkersroom natuurlijk ook warm serveren. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
127.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.88 g
10.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.2 g
2.23 g
Eiwitten
4.76 g
Vezels
0.17 g
Natrium
37.15 mg
Mineralen
Ijzer
0.64 mg
Calcium
102.43 mg
Magnesium
9.69 mg
Kalium
9.69 mg
Fosfor
127.47 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.75 mg
Jodium
0 µg
Selenium
4.4 µg
Vitamines
Vitamine C
1.5 mg
Vitamine D
0.48 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0.46 µg
Foliumzuur
17.9 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Banketbakkersroom maken"
Van Hove Freddy zegt op 10-08-2024
Fantastisch lekker en zo klaar. JE KAN er heel goede taarten mee maken.
Véronique zegt op 12-08-2024
Dankje voor je leuke bericht! Ja absoluut, banketbakkersroom is heerlijk, ontzettend veelzijdig en ook nog eens makkelijk om te maken. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.