Turkse thee koekjes

(4)

Deze Turkse thee koekjes zijn lekker bros en ideaal voor bij een kopje thee. Je kunt ze in Turkije in verschillende vormen en maten vinden, maak ze makkelijk zelf thuis met dit recept!

45 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Turkse thee koekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 130 gram poedersuiker
  • Citroen zeste
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 420 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 130 gram geroosterde hazelnoten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
Turkse thee koekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Spuitzak met stervormig mondje
  • Oven
  • Grote bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmixer
  • Zesteur

Bereiden


45 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-thee-koekjes


Voorbereiding – 20 minuten

Voeg 150 gram roomboter op kamertemperatuur toe aan de kom van de keukenmixer. Gebruik een zesteur om de schil van een (kleine) citroen toe te voegen aan de kom. Voeg ook 130 gram poedersuiker toe.

Meng alles goed samen in de keukenmixer, tot een gele en egale massa (2 - 3 minuten). Voeg dan ook 75 ml zonnebloemolie beetje bij beetje toe, totdat alles goed opgenomen is.

Voeg dan ook 3 grote eieren op kamertemperatuur toe terwijl je blijft mengen tot glad. Zeef de bloem samen met het bakpoeder om klontjes te voorkomen. 

Voeg dan 420 gram bloem, 130 gram vermalen geroosterde hazelnoten en 60 gram maïzena toe samen met 1 zakje vanilesuiker en 1 zakje bakpoeder.

Meng alles goed door elkaar heen met behulp van de keukenmixer. De consistentie moet iets plakkerig maar wel zacht zijn, om het verspreiden op de bakplaat te vergemakkelijken.

Turkse thee koekjes klaar om gebakken te worden
Turkse thee koekjes klaar om gebakken te worden

Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met het deeg uit de keukenmachine en gebruik een ster-vormig mondje om de Turkse thee koekjes in vorm te spuiten op de bakplaat.

Herhaal dit totdat je al het deeg opgebruikt hebt. Heb je een kleine(re) oven en krijg je niet alles op 1 bakplaat? Bak de Turkse thee koekjes dan in meerdere delen. Je kunt het deeg tot 1 dag buiten de koelkast bewaren.

Turkse thee koekjes
Turkse thee koekjes

De Turkse thee koekjes afmaken – 25 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 170 graden. Bak de Turkse thee koekjes in 25 - 30 mintuen mooi goudbruin af. Haal de koekjes na het bakken uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Besprenkel de afgekoelde koekjes met extra poedersuiker en serveer met een kop thee. Geniet ervan!

Turkse thee koekjes: veelgestelde vragen

Wat voor textuur hebben de Turkse thee koekjes?

De koekjes hebben dankzij de maïzena een redelijk brosse textuur. Ze verkruimelen gemakkelijk en zijn ideaal voor bij een kop thee.

Welke vorm hebben Turkse thee koekjes?

Met behulp van een spuitzak + stervormig mondje kun je de koekjes in een mooie langwerpige vorm spuiten. Je kunt deze koekjes echter in elke gewenste vorm maken.

Zijn Turkse thee koekjes hetzelfde als churros?

Nee, al lijken ze wel op elkaar; toch zijn het verschillende koekjes. Een churro is gefrituurd, waar deze Turkse thee koekjes in de oven gebakken worden. Beide zijn erg lekker met bijvoorbeeld gesmolten chocolade!

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Indiase ingelegde uien

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.