Valentijns beignets
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Valentijns beignets

Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.

Recept valentijns beignets
Valentijns beignets ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Smelt de boter en laat deze dan tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.

Meng bloem samen met bakpoeder en suiker. Voeg het ei toe en kneed tot deze is opgenomen. 

Voeg geleidelijk 60 ml lauwwarm water toe en blijf kneden. Voeg vanille extract en de gesmolten boter toe en kneed tot een soepel deeg.

Zet het deeg in de koelkast voor minimaal 2 uur, als het deeg kouder is kun je het namelijk makkelijker uitrollen omdat het dan minder plakkerig is.

Valentijns beignets
Valentijns beignets

Valentijns beignets – 30 minuten

Verwarm olie in een pan met dikke bodem.

Bestrooi het aanrecht en de deegroller met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort door.

Rol het deeg uit tot een grote plak die niet te dun, maar ook niet te dik is. Ongeveer 3 mm. 

Gebruik een koekjesuitsteker in de vorm van een hartje en maak hartjes van het deeg. Frituur deze direct in de hete olie, voeg niet teveel tegelijk hartjes toe.

Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden en bak de andere kant tot deze ook mooi goudbruin is. 

Verplaats de goudbruine beignets naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de rest van het deeg.

Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Valentijns beignets"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.