Valentijns beignets

(9)

Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Valentijns beignets

Ingrediënten


  • 250 gram bloem
  • 1 groot ei
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • ½ zakje bakpoeder (7 gram)
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 60 ml lauwwarm water
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • poedersuiker
Valentijns beignets Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • kleine sauspannetje of magnetron
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • hartvormige koekjesuitstekers
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • groot bord
  • keukenpapier

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/valentijns-beignets


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Smelt de boter en laat deze dan tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.

Meng bloem samen met bakpoeder en suiker. Voeg het ei toe en kneed tot deze is opgenomen. 

Voeg geleidelijk 60 ml lauwwarm water toe en blijf kneden. Voeg vanille extract en de gesmolten boter toe en kneed tot een soepel deeg.

Zet het deeg in de koelkast voor minimaal 2 uur, als het deeg kouder is kun je het namelijk makkelijker uitrollen omdat het dan minder plakkerig is.

Valentijns beignets
Valentijns beignets

Valentijns beignets – 30 minuten

Verwarm olie in een pan met dikke bodem.

Bestrooi het aanrecht en de deegroller met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort door.

Rol het deeg uit tot een grote plak die niet te dun, maar ook niet te dik is. Ongeveer 3 mm. 

Gebruik een koekjesuitsteker in de vorm van een hartje en maak hartjes van het deeg. Frituur deze direct in de hete olie, voeg niet teveel tegelijk hartjes toe.

Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden en bak de andere kant tot deze ook mooi goudbruin is. 

Verplaats de goudbruine beignets naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de rest van het deeg.

Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Valentijns beignets

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.