Ohmydish.nl


Valentijns beignets

Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.

Valentijns beignets
45 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Valentijns beignets

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 1 groot ei
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • ½ zakje bakpoeder (7 gram)
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 60 ml lauwwarm water
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • poedersuiker
Valentijns beignets ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspannetje of magnetron
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • hartvormige koekjesuitstekers
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • groot bord
  • keukenpapier

Bereiden


45 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/valentijns-beignets


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Smelt de boter en laat deze dan tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik een elektrische mixer.

Meng bloem samen met bakpoeder en suiker. Voeg het ei toe en kneed tot deze is opgenomen. 

Voeg geleidelijk 60 ml lauwwarm water toe en blijf kneden. Voeg vanille extract en de gesmolten boter toe en kneed tot een soepel deeg.

Zet het deeg in de koelkast voor minimaal 2 uur, als het deeg kouder is kun je het namelijk makkelijker uitrollen omdat het dan minder plakkerig is.

Valentijns beignets
Valentijns beignets

Valentijns beignets – 30 minuten

Verwarm olie in een pan met dikke bodem.

Bestrooi het aanrecht en de deegroller met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog kort door.

Rol het deeg uit tot een grote plak die niet te dun, maar ook niet te dik is. Ongeveer 3 mm. 

Gebruik een koekjesuitsteker in de vorm van een hartje en maak hartjes van het deeg. Frituur deze direct in de hete olie, voeg niet teveel tegelijk hartjes toe.

Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden en bak de andere kant tot deze ook mooi goudbruin is. 

Verplaats de goudbruine beignets naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de rest van het deeg.

Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.