Bitterkoekjes

(10)

Je houdt ervan of juist niet, bitterkoekjes. Een heerlijk Nederlands koekje met maar 4 ingrediënten. Een klein koekje die knapperig en een tikje zacht tegelijk is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Koekjes
Bitterkoekjes

Ingrediënten


  • 140 gram amandelmeel
  • 140 gram poedersuiker
  • 2 theelepels bittere amandel extract
  • 2 eiwitten

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • elektrische mixer of middelgrote kom & garde
  • spuitzak zonder spuitmondje

Bitterkoekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Koekjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bitterkoekjes


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het amandelmeel samen met de poedersuiker. Voeg het bittere amandelextract samen met 2 eiwitten toe en meng tot een gladde pasta.

Ongebakken bitterkoekjes
Ongebakken bitterkoekjes

Plaats het plakkerige beslag in een spuitzak zonder spuitmondje. Spuit de koekjes op de bakplaat bekleed met bakpapier, houd er rekening mee dat ze behoorlijk zullen uitvloeien.

Maak je vinger een beetje nat en strijk de puntjes bovenop glad met je vinger.

Zelf bitterkoekjes maken
Zelf bitterkoekjes maken

De bitterkoekjes afmaken – 15 minuten

Bak de bitterkoekjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Houd de koekjes goed in de gaten, ze verbranden snel.

Laat de bitterkoekjes volledig afkoelen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Bitterkoekjes: Veel gestelde vragen

Waar kan ik bittere amandelextract kopen?

Bij de speciaalzaak is bittere amandel extract meestal te koop. Bij de Lidl verkopen ze regelmatig een pakketje met kleine buisjes met een assortiment van verschillende extracten, (Belbake bak aroma's).

Kan ik amandelen zelf malen?

Er bestaan ook bittere amandelen, deze zijn meestal te koop bij notenspeciaalzaken. Als je deze bittere amandelen fijn hebt gemalen, hoef je geen bittere amandelextract meer te gebruiken.

Hoe worden Italiaanse bitterkoekjes genoemd?

De Italiaanse variant van bitterkoekjes heet amaretti.

0 reacties op Bitterkoekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.