Je houdt ervan of juist niet, bitterkoekjes. Een heerlijk Nederlands koekje met maar 4 ingrediënten. Een klein koekje die knapperig en een tikje zacht tegelijk is. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bitterkoekjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het amandelmeel samen met de poedersuiker. Voeg het bittere amandelextract samen met 2 eiwitten toe en meng tot een gladde pasta.
Plaats het plakkerige beslag in een spuitzak zonder spuitmondje. Spuit de koekjes op de bakplaat bekleed met bakpapier, houd er rekening mee dat ze behoorlijk zullen uitvloeien.
Maak je vinger een beetje nat en strijk de puntjes bovenop glad met je vinger.
Bak de bitterkoekjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Houd de koekjes goed in de gaten, ze verbranden snel.
Laat de bitterkoekjes volledig afkoelen, geniet ervan!
Waar kan ik bittere amandelextract kopen?
Bij de speciaalzaak is bittere amandel extract meestal te koop. Bij de Lidl verkopen ze regelmatig een pakketje met kleine buisjes met een assortiment van verschillende extracten, (Belbake bak aroma's).
Kan ik amandelen zelf malen?
Er bestaan ook bittere amandelen, deze zijn meestal te koop bij notenspeciaalzaken. Als je deze bittere amandelen fijn hebt gemalen, hoef je geen bittere amandelextract meer te gebruiken.
Hoe worden Italiaanse bitterkoekjes genoemd?
De Italiaanse variant van bitterkoekjes heet amaretti.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!