Kletskoppen

(11)

Je kent ze wel, die krokante dunne koekjes met boter en amandelen. Ik maak ze op een handige manier zodat jij ze nog makkelijker dun kunt krijgen. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Kletskoppen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 40 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 25 gram sinaasappelsap
  • 80 gram suiker (of witte basterdsuiker)
  • 65 gram bloem
  • 40 gram amandelschaafsel
Kletskoppen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • huishoudfolie
  • vriezer
  • scherp mes
  • bakplaat met bakpapier
  • oven

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kletskoppen


Voorbereiding -- 10 minuten

Klop de boter tot deze volledig zacht is en roer er de suiker en het sinaasappelsap bij. Zodra het een egaal mengsel is, voeg je de bloem toe en als laatste het amandelschaafsel. 

Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en schep het beslag hierop. Maak een rol en leg dit in de vriezer tot het volledig bevroren is. Door het invriezen van dit deeg kun je gemakkelijk dunne koekjes maken. 

Kletskoppen
Kletskoppen

Kletskoppen afmaken -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Gebruik een scherp mes om dunne plakjes van de deegrol te snijden. 

Plaats deze op de ovenplaat en zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Bak de kletskoppen mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd hangt af van je oven en de dikte van de koekjes.

Laat ze dan volledig afkoelen, dan passen zullen de koekjes hard worden. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.