Je kent ze wel, die krokante dunne koekjes met boter en amandelen. Ik maak ze op een handige manier zodat jij ze nog makkelijker dun kunt krijgen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kletskoppen
Klop de boter tot deze volledig zacht is en roer er de suiker en het sinaasappelsap bij. Zodra het een egaal mengsel is, voeg je de bloem toe en als laatste het amandelschaafsel.
Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en schep het beslag hierop. Maak een rol en leg dit in de vriezer tot het volledig bevroren is. Door het invriezen van dit deeg kun je gemakkelijk dunne koekjes maken.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Gebruik een scherp mes om dunne plakjes van de deegrol te snijden.
Plaats deze op de ovenplaat en zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Bak de kletskoppen mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd hangt af van je oven en de dikte van de koekjes.
Laat ze dan volledig afkoelen, dan passen zullen de koekjes hard worden. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.