Je kent ze wel, die krokante dunne koekjes met boter en amandelen. Ik maak ze op een handige manier zodat jij ze nog makkelijker dun kunt krijgen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-04-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Klop de boter tot deze volledig zacht is en roer er de suiker en het sinaasappelsap bij. Zodra het een egaal mengsel is, voeg je de bloem toe en als laatste het amandelschaafsel.
Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en schep het beslag hierop. Maak een rol en leg dit in de vriezer tot het volledig bevroren is. Door het invriezen van dit deeg kun je gemakkelijk dunne koekjes maken.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Gebruik een scherp mes om dunne plakjes van de deegrol te snijden.
Plaats deze op de ovenplaat en zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Bak de kletskoppen mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd hangt af van je oven en de dikte van de koekjes.
Laat ze dan volledig afkoelen, dan passen zullen de koekjes hard worden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.