Zelf Twix maken is niet heel erg ingewikkeld, je kunt een kant-en-klare koek gebruiken en deze met karamel en chocolade omwikkelen of maak de koek zelf.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-twix-maken
Het einde van de maand betekent wederom een toegewezen blog om van te koken voor de foodblogswap. Hilde van Slowfoody 'ken' ik al een aantal jaren, enkel via internet dan wel. Ik kon niet kiezen welke lekkere recepten ik van haar ging namaken, tot ik de twix voorbij zag komen. Ik had een tijd geleden al snickers gemaakt, dus koos ik nu om ook de Twix eens zelf te gaan maken. Hilde gebruikte koeken van de Lidl, dus als twist maakte ik dit koekje zelf.
Maak ondertussen de koek, meng hiervoor de zachte boter met suiker enkele minuten met een elektrische mixer. Voeg een snuf zout toe en voeg geleidelijk de bloem toe. Je zult merken dat het deeg kruimelig zal worden. Druk het kruimelige deeg in de ovenschaal met aluminiumfolie. Zorg dat de koek gelijk is en de bovenkant recht is.
Snijd de koek in repen, in de gewenste maat, door dit voor het bakken te doen kun je de koek na het bakken gemakkelijk breken. Bak de koek tot deze licht begint te kleuren, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat de dulce de leche en ook de koek afkoelen.
Zelf Twix® maken
Breek dan de koek op de voorgesneden lijnen en smelt ondertussen de chocolade. Verwarm hiervoor een laagje water in een pan en plaats een kom bovenop om bain-marie te creëren. Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom, smelt de chocolade langzaam. Je kunt de chocolade ook nog eens tempereren, zodat de repen langer houdbaar zijn en de chocolade een mooiere glans heeft, maar dit is niet noodzakelijk.
Verdeel een dikke streep dulce de leche over de koek en haal deze dan door de warme chocolade. Haal de repen uit de chocolade met een vork en plaats deze op een bord met een stuk bakpapier of eventueel een rooster. Plaats de repen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden, je kunt deze nu een week bewaren in een afgesloten bak. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.