Ohmydish.nl


Zelf Twix maken

Zelf Twix maken is niet heel erg ingewikkeld, je kunt een kant-en-klare koek gebruiken en deze met karamel en chocolade omwikkelen of maak de koek zelf.

Zelf Twix maken
3 uur 20 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Zelf Twix maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 260 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 120 gram boter
  • snuf zout
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 250 gram chocolade (ik gebruikte een mix van 100 gram pure en 150 gram melk chocolade)
Zelf Twix maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • oven
  • ovenschaal van ongeveer 30 x 25/30 cm
  • aluminiumfolie
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • spuitzak
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • vork
  • bord met bakpapier of een rooster

Bereiden

3 uur 20 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-twix-maken


Voorbereiding -- 3 uur

Begin met het maken van dulce de leche, oftewel karamel van gecondenseerde melk. Plaats het blikje in water en kook dit zachtjes 3 uur. Zorg ondertussen dat het blikje steeds onder water blijft.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een ovenschaal klaar bekleed met aluminiumfolie. Maak ondertussen de koek, meng hiervoor de zachte boter met suiker enkele minuten met een elektrische mixer.

Voeg een snuf zout toe en voeg geleidelijk de bloem toe. Je zult merken dat het deeg kruimelig zal worden. Druk het kruimelige deeg in de ovenschaal met aluminiumfolie.

Zorg dat de koek gelijk is en de bovenkant recht is. Snijd de koek in repen, in de gewenste maat, door dit voor het bakken te doen kun je de koek na het bakken gemakkelijk breken.

Bak de koek tot deze licht begint te kleuren, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat de dulce de leche en ook de koek afkoelen. 

Zelf Twix® maken

Zelf twix maken -- 20 minuten

Schep de dulce de leche in een spuitzak zonder spuitmondje. Breek dan de koek op de voorgesneden lijnen en smelt ondertussen de chocolade. Verwarm hiervoor een laagje water in een pan en plaats een kom bovenop om bain-marie te creëren.

Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom, smelt de chocolade langzaam. Je kunt de chocolade ook nog eens tempereren, zodat de repen langer houdbaar zijn en de chocolade een mooiere glans heeft, maar dit is niet noodzakelijk.

Verdeel een dikke streep dulce de leche over de koek en haal deze dan door de warme chocolade. Haal de repen uit de chocolade met een vork en plaats deze op een bord met een stuk bakpapier of eventueel een rooster.

Plaats de repen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden, je kunt deze nu een week bewaren in een afgesloten bak. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Vijgen en ham hapjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.