Zelf Twix maken is niet heel erg ingewikkeld, je kunt een kant-en-klare koek gebruiken en deze met karamel en chocolade omwikkelen of maak de koek zelf.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van dulce de leche, oftewel karamel van gecondenseerde melk. Plaats het blikje in water en kook dit zachtjes 3 uur. Zorg ondertussen dat het blikje steeds onder water blijft.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een ovenschaal klaar bekleed met aluminiumfolie. Maak ondertussen de koek, meng hiervoor de zachte boter met suiker enkele minuten met een elektrische mixer.
Voeg een snuf zout toe en voeg geleidelijk de bloem toe. Je zult merken dat het deeg kruimelig zal worden. Druk het kruimelige deeg in de ovenschaal met aluminiumfolie.
Zorg dat de koek gelijk is en de bovenkant recht is. Snijd de koek in repen, in de gewenste maat, door dit voor het bakken te doen kun je de koek na het bakken gemakkelijk breken.
Bak de koek tot deze licht begint te kleuren, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat de dulce de leche en ook de koek afkoelen.
Schep de dulce de leche in een spuitzak zonder spuitmondje. Breek dan de koek op de voorgesneden lijnen en smelt ondertussen de chocolade. Verwarm hiervoor een laagje water in een pan en plaats een kom bovenop om bain-marie te creëren.
Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom, smelt de chocolade langzaam. Je kunt de chocolade ook nog eens tempereren, zodat de repen langer houdbaar zijn en de chocolade een mooiere glans heeft, maar dit is niet noodzakelijk.
Verdeel een dikke streep dulce de leche over de koek en haal deze dan door de warme chocolade. Haal de repen uit de chocolade met een vork en plaats deze op een bord met een stuk bakpapier of eventueel een rooster.
Plaats de repen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden, je kunt deze nu een week bewaren in een afgesloten bak. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.