Gebarsten chocoladekoekjes
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebarsten chocoladekoekjes

Deze koekjes zien er prachtig uit door en ze zijn zacht van smaak. Crinkle cookies, oftewel gebarsten chocoladekoekjes door hun gemarmerde uiterlijk.

40 minuten
10 personen
Gebarsten chocoladekoekjes ingrediënten
Recept gebarsten chocoladekoekjes

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Zeef en meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout in een middelgrote kom.

Meng de zachte boter samen met suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer tot het luchtig en wit geworden is. Dit kan enkele minuten duren.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een volgende toe als de eerste volledig is opgenomen.

Voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en meng tot het beslag glad is.

Zet het beslag dan ongeveer een uur in de koelkast. 

Gebarsten chocoladekoekjes
Gebarsten chocoladekoekjes

De gebarsten chocoladekoekjes afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats een laag poedersuiker op een bord.

Het deeg is nogal plakkerig, maar met een beetje poedersuiker op je handen kun je hier prima balletjes van draaien. Je kunt eventueel een karamel snoepje in het midden van het balletje drukken.

Rol het balletje door de poedersuiker zodat deze volledig bedekt is. Plaats deze op een bakplaat en herhaal tot al het deeg gebruikt is.

Maak de balletjes niet te groot, want hoe groter de balletjes hoe groter de koekjes zullen zijn. Plaats de balletjes niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, dus misschien moet je ze in delen bakken. 

De chocoladekoekjes voordat ze de oven in gaan
De chocoladekoekjes voordat ze de oven in gaan

Bak de koekjes ongeveer een kwartier en laat ze dan nog eventjes afkoelen voordat je deze naar een afkoelrek verplaatst. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gebarsten chocoladekoekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.