Ohmydish.nl


Gebarsten chocoladekoekjes

Deze koekjes zien er prachtig uit door en ze zijn zacht van smaak. Crinkle cookies, oftewel gebarsten chocoladekoekjes door hun gemarmerde uiterlijk.

Gebarsten chocoladekoekjes
40 minuten 10 personen Hapjes en snacks
Gebarsten chocoladekoekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder (of meer voor een sterkere chocolade smaak)
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • snuf zout
  • 175 gram zachte roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eieren
  • poedersuiker
  • optioneel: werther's original of andere karamel snoepjes
Gebarsten chocoladekoekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • fijne zeef
  • middelgrote kom
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • groot bord

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 10 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebarsten-chocoladekoekjes


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Zeef en meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout in een middelgrote kom.

Meng de zachte boter samen met suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer tot het luchtig en wit geworden is. Dit kan enkele minuten duren. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een volgende toe als de eerste volledig is opgenomen.

Voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en meng tot het beslag glad is. Zet het beslag dan ongeveer een uur in de koelkast.

Gebarsten chocoladekoekjes Gebarsten chocoladekoekjes

Gebarsten chocoladekoekjes afmaken -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats een laag poedersuiker op een bord.

Het deeg is nogal plakkerig, maar met een beetje poedersuiker op je handen kun je hier prima balletjes van draaien. Je kunt eventueel een karamel snoepje in het midden van het balletje drukken. Rol het balletje door de poedersuiker zodat deze volledig bedekt is. Plaats deze op een bakplaat en herhaal tot al het deeg gebruikt is. Maak de balletjes niet te groot, want hoe groter de balletjes hoe groter de koekjes zullen zijn. Plaats de balletjes niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, dus misschien moet je ze in delen bakken.

De chocoladekoekjes voor het bakken De chocoladekoekjes voor het bakken

Bak de koekjes ongeveer een kwartier en laat ze dan nog eventjes afkoelen voordat je deze naar een afkoelrek verplaatst. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Zalmcocktail

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.