Deze koekjes zien er prachtig uit door en ze zijn zacht van smaak. Crinkle cookies, oftewel gebarsten chocoladekoekjes door hun gemarmerde uiterlijk.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebarsten-chocoladekoekjes
Meng de zachte boter samen met suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer tot het luchtig en wit geworden is. Dit kan enkele minuten duren. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een volgende toe als de eerste volledig is opgenomen.
Voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en meng tot het beslag glad is. Zet het beslag dan ongeveer een uur in de koelkast.
Gebarsten chocoladekoekjes
Het deeg is nogal plakkerig, maar met een beetje poedersuiker op je handen kun je hier prima balletjes van draaien. Je kunt eventueel een karamel snoepje in het midden van het balletje drukken. Rol het balletje door de poedersuiker zodat deze volledig bedekt is. Plaats deze op een bakplaat en herhaal tot al het deeg gebruikt is. Maak de balletjes niet te groot, want hoe groter de balletjes hoe groter de koekjes zullen zijn. Plaats de balletjes niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, dus misschien moet je ze in delen bakken.
De chocoladekoekjes voor het bakken
Bak de koekjes ongeveer een kwartier en laat ze dan nog eventjes afkoelen voordat je deze naar een afkoelrek verplaatst. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.