Ohmydish.nl


Chocolade kerstkoekjes

Deze chocolade koekjes zijn extra lekker met een laag chocolade en spikkels. Zonder zijn ze ook een aanrader en niet alleen lekker tijdens kerst.

30 minuten 8 personen Kerstrecepten 2021
Chocolade kerstkoekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram pure chocolade
  • 80 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 175 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: extra pure chocolade
  • optioneel: kerst suiker decoratie
Chocolade kerstkoekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • optioneel: elektrische mixer
  • fijne zeef
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • afkoelrek

Bereiden


30 minuten 8 personen Kerstrecepten 2021

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-kerstkoekjes


Voorbereiding – 15 minuten

Hak de pure chocolade fijner en maak een bain-marie. Verwarm hiervoor een laagje water in een kleine pan en plaats hier een passende kom bovenop. Smelt de boter samen met 200 gram pure chocolade in de kom. 

Zodra de chocolade en boter gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg dan de suiker toe. Roer het ei erbij en zeef er geleidelijk de bloem, zout, bakpoeder en amandelmeel bij.

Roer tot het deeg glad is en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Chocolade kerstkoekjes
Chocolade kerstkoekjes

Chocolade kerstkoekjes afmaken – 15 minuten

Gebruik je handen om balletjes van gelijke grootte te draaien. Maak de balletjes niet te groot, maar ook niet te klein. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk deze plat. 

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven en verplaats ze dan naar een afkoelrek.

Chocolade kerstkoekjes
Chocolade kerstkoekjes maken

Om ze af te maken kun je nogmaals een bain-marie maken en hier chocolade in smelten. Dip de koekjes dan direct in de gesmolten chocolade en leg ze terug op het afkoelrek. 

Besprenkel direct met spikkels of kerst suiker decoratie en laat de chocolade volledig uitharden. Geniet ervan!

Aangeraden producten (7)


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Gegratineerde champignons

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.