Spritsen zijn klassieke Nederlandse koeken met een ontzettend volle boter smaak en een snuf vanille. Heerlijke koekjes om zelf te bakken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2024
Klop de boter luchtig en wit met een elektrische mixer. Klop een ei los in een klein kommetje en voeg de helft toe aan de luchtige boter. Voeg dan de witte basterdsuiker samen met vanille extract en een snuf zout toe.
Voeg geleidelijk de bloem toe en blijf mengen tot een glad beslag. Voeg 2 eetlepels melk toe en zorg ervoor dat het beslag mooi luchtig is. Doordat het beslag op kamertemperatuur is en deze luchtig is zal het makkelijk te spuiten zijn.
Als deze moeilijk te spuiten is, dien je deze een beetje luchtiger te kloppen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schep het beslag in een spuitzak met stervormig mondje en spuit bovenstaande vorm op het bakpapier. Je kunt deze zo groot of klein maken als je zelf wilt.
Je kunt deze ook heel lang maken en na het bakken meteen in stukken snijden met een scherp mes. De sprits koeken kunnen ook in rondjes gespoten worden, net wat je wilt.
Bak de spritsen mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de koek. Zorg dat de koeken evenredig kleuren, hiervoor kun je eventueel de bakplaat halverwege draaien.
De koeken zullen dan nog vrij zacht zijn, verplaats ze voorzichtig naar een rek en laat deze dan volledig afkoelen. Je zult merken dat de koeken tijdens het afkoelen uitharden. Bewaar ze na het afkoelen in een goed gesloten koekblik omdat ze anders weer zacht zullen worden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.