Spritsen
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spritsen vegetarisch

Spritsen zijn klassieke Nederlandse koeken met een ontzettend volle boter smaak en een snuf vanille. Heerlijke koekjes om zelf te bakken!

Spritsen ingrediënten

Recept spritsen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 07-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Klop de boter luchtig en wit met een elektrische mixer. Klop een ei los in een klein kommetje en voeg de helft toe aan de luchtige boter. Voeg dan de witte basterdsuiker samen met vanille extract en een snuf zout toe. 

Voeg geleidelijk de bloem toe en blijf mengen tot een glad beslag. Voeg 2 eetlepels melk toe en zorg ervoor dat het beslag mooi luchtig is. Doordat het beslag op kamertemperatuur is en deze luchtig is zal het makkelijk te spuiten zijn. 

Als deze moeilijk te spuiten is, dien je deze een beetje luchtiger te kloppen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Spritsen spuiten
Spritsen spuiten

Spritsen afmaken – 30 minuten

Schep het beslag in een spuitzak met stervormig mondje en spuit bovenstaande vorm op het bakpapier. Je kunt deze zo groot of klein maken als je zelf wilt. 

Je kunt deze ook heel lang maken en na het bakken meteen in stukken snijden met een scherp mes. De sprits koeken kunnen ook in rondjes gespoten worden, net wat je wilt. 

Spritsen
Spritsen

Bak de spritsen mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de koek. Zorg dat de koeken evenredig kleuren, hiervoor kun je eventueel de bakplaat halverwege draaien. 

De koeken zullen dan nog vrij zacht zijn, verplaats ze voorzichtig naar een rek en laat deze dan volledig afkoelen. Je zult merken dat de koeken tijdens het afkoelen uitharden. Bewaar ze na het afkoelen in een goed gesloten koekblik omdat ze anders weer zacht zullen worden. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
427.34 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
46.54 g
18.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.35 g
14.75 g
Eiwitten
5.81 g
Vezels
1.17 g
Natrium
81.22 mg
Mineralen
Ijzer
0.7 mg
Calcium
22.46 mg
Magnesium
10.56 mg
Kalium
10.56 mg
Fosfor
62.68 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.59 mg
Jodium
1.75 µg
Selenium
1.54 µg
Vitamines
Vitamine C
0.13 mg
Vitamine D
0.42 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.14 µg
Foliumzuur
17.85 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spritsen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.