Jaffa cake taart
😍 2Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Jaffa cake taart

Een Jaffa cake taart wordt gemaakt van cake, sinaasappel jelly en chocolade. Een heerlijke smeuïge taart die lijkt op de Engelse jaffa cake en de bekende Pim's koekjes.

55 minuten
12 personen

Jaffa cakes en Pim's zijn nagenoeg hetzelfde, beide van een ander merk (McVities en LU). Het is een zacht cakeje gevuld met sinaasappel en afgemaakt met een laag chocolade. 

Maak eens een heerlijke cake met sinaasappel jelly en chocolade ganache, versier met de koekjes en zo heb je een reuze Jaffa cake gemaakt, ofwel een Jaffa cake taart.

De jaffa cakes zijn ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, waar ze vernoemd zijn naar het sinaasappelras Jaffa. Ze worden vaak koekjes genoemd, maar officieel zijn het mini cakejes. Dit is ontstaan om belasting redenen, hier is in 1991 zelfs een rechtzaak over geweest welke McVitie's heeft gewonnen.

Jaffa cake taart ingrediënten
Recept jaffa cake taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Sinaasappel jelly maken – 15 minuten + wachttijd

Bekleed een taartvorm of andere ronde vorm van ongeveer 22 cm met bakpapier.

Rasp de schil van de sinaasappels en houd dit apart. Pers het sap uit de sinaasappels en plaats 400 ml in een kleine sauspan.

Plaats 5 gelatineblaadjes in koud water.

Voeg 75 gram kristalsuiker toe aan het sinaasappelsap en verwarm tot dit net niet kookt. Zet het vuur uit en los de gelatine op in het warme sap.

Roer glad met een garde en schenk het sinaasappelsap in de ronde vorm met bakpapier. Zet in de koelkast tot dit stevig is geworden.

Jaffa cake taart
Jaffa cake taart

Cake maken – 20 minuten + wachttijd

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Zeef de bloem samen met 2 theelepels bakpoeder.

Gebruik een elektrische mixer om 250 gram boter samen met 250 gram lichtbruine basterdsuiker luchtig te kloppen.

Voeg één voor één de eieren toe en roer telkens glad. 

Houd een beetje sinaasappelrasp apart voor de garnering en voeg de rest samen met de yoghurt toe aan het beslag.

Voeg geleidelijk de bloem toe en roer tot een glad beslag.

Verdeel het cakebeslag over de springvorm en bak gaar in ongeveer 45 minuten. Je kunt met een prikker controleren of de cake gaar is, komt de prikker er schoon is dan is de cake gaar.

Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de chocolade ganache.

De Jaffa cake taart afmaken – 20 minuten + wachttijd

Snijd 25 pure chocolade en 75 gram melk chocolade in kleine stukjes en verwarm dit samen met 100 ml slagroom in een kleine sauspan.

Roer tot een glad mengsel en zet de ganache dan opzij om af te koelen.

Jaffa cake maken - stap 1
Jaffa cake maken - stap 1

Snijd de cake door de helft en plaats de sinaasappel jelly op de onderste laag.

Jaffa cake maken - stap 2
Jaffa cake maken - stap 2

Plaats de andere helft van de cake bovenop. Houd eventueel een beetje ganache apart om toefjes ter garnering te maken en schenk de afgekoelde ganache over de cake.

Jaffa cake maken - stap 3
Jaffa cake maken - stap 3

Laat de ganache volledig uitharden en garneer met de sinaasappelrasp en jaffa cakes of pim's koekjes. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik een jaffa cake taart bewaren?

Je kunt een jaffa cake taart tot wel 3 dagen bewaren, hierna zal de cake te droog worden.

Kan ik de sinaasappel jelly vooraf maken?

Je kunt de sinaasappel jelly tot wel 2 dagen vooraf alvast maken.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
512.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.96 g
40.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.18 g
16.11 g
Eiwitten
8.21 g
Vezels
2.56 g
Natrium
61.18 mg
Mineralen
Ijzer
1.48 mg
Calcium
76.25 mg
Magnesium
21.08 mg
Kalium
21.08 mg
Fosfor
124.75 mg
Koper
0.24 mg
Zink
0.77 mg
Jodium
8.25 µg
Selenium
6.54 µg
Vitamines
Vitamine C
41.88 mg
Vitamine D
0.69 mg
Vitamine A
6.54 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.52 µg
Foliumzuur
38.04 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
0.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Jaffa cake taart"
DENISE CHABOT zegt op 27-04-2024
Ik ben al lang fan van jullie recepten, maar natuurlijk ook van andere websites. Daarom heb ikzelf een receptenboek gemaakt van de recepten die ik het meest waard vind om te proberen. Het enige is, dat ik jullie recepten niet kan kopiëren, enkel bij de ingrediënten lukt me dat, en om 14 pagina's af te drukken, is me net iets teveel papier. Is er een reden waarom ik die recepten niet kan kopiëren ? Deze blijven bij mij in mijn receptenboek op de pc staan en ik gebruik die enkel voor mezelf. Bedankt bij voorbaat voor de uitleg. Met vriendelijke groeten, Mevr. D. Chabot.
Bianca zegt op 28-04-2024
Het recept leek mij fantastisch om toe te kunnen voegen in mijn eigen recepten map. Echter staat het recept verdeeld over 17 pagina's om uit te printen. Dat! Gaan we dus niet doen....skippen dan maar :-(
Véronique zegt op 09-05-2024
Hallo Denise, wat leuk om te horen dat je al lang fan van onze recepten bent en wat leuk zeg zo'n receptenboekje! We hebben sinds vorig weekend een geheel nieuwe website, er was de eerste dag inderdaad iets niet helemaal goed gegaan met de printvriendelijke versie. Dit probleem is inmiddels opgelost en je kunt weer printen zoals je gewend was bij ons. Ook het kopiëren lukt bij mij inmiddels weer wel, mocht dit bij jou nog steeds niet lukken hoor ik het graag. Veel liefs, Véronique
Véronique zegt op 09-05-2024
Hoi Bianca, je hebt helemaal gelijk dat de printvriendelijke versie het niet deed direct na het lanceren van onze geheel nieuwe website. Inmiddels is dit probleem opgelost en kun je gewoon weer printen zoals je dat bij ons gewend was. Mocht dit bij jou toch nog niet lukken, hoor ik het graag. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.