Een Jaffa cake taart wordt gemaakt van cake, sinaasappel jelly en chocolade. Een heerlijke smeuïge taart die lijkt op de Engelse jaffa cake en de bekende Pim's koekjes.
Jaffa cakes en Pim's zijn nagenoeg hetzelfde, beide van een ander merk (McVities en LU). Het is een zacht cakeje gevuld met sinaasappel en afgemaakt met een laag chocolade.
Maak eens een heerlijke cake met sinaasappel jelly en chocolade ganache, versier met de koekjes en zo heb je een reuze Jaffa cake gemaakt, ofwel een Jaffa cake taart.
De jaffa cakes zijn ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, waar ze vernoemd zijn naar het sinaasappelras Jaffa. Ze worden vaak koekjes genoemd, maar officieel zijn het mini cakejes. Dit is ontstaan om belasting redenen, hier is in 1991 zelfs een rechtzaak over geweest welke McVitie's heeft gewonnen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-04-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bekleed een taartvorm of andere ronde vorm van ongeveer 22 cm met bakpapier.
Rasp de schil van de sinaasappels en houd dit apart. Pers het sap uit de sinaasappels en plaats 400 ml in een kleine sauspan.
Plaats 5 gelatineblaadjes in koud water.
Voeg 75 gram kristalsuiker toe aan het sinaasappelsap en verwarm tot dit net niet kookt. Zet het vuur uit en los de gelatine op in het warme sap.
Roer glad met een garde en schenk het sinaasappelsap in de ronde vorm met bakpapier. Zet in de koelkast tot dit stevig is geworden.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Zeef de bloem samen met 2 theelepels bakpoeder.
Gebruik een elektrische mixer om 250 gram boter samen met 250 gram lichtbruine basterdsuiker luchtig te kloppen.
Voeg één voor één de eieren toe en roer telkens glad.
Houd een beetje sinaasappelrasp apart voor de garnering en voeg de rest samen met de yoghurt toe aan het beslag.
Voeg geleidelijk de bloem toe en roer tot een glad beslag.
Verdeel het cakebeslag over de springvorm en bak gaar in ongeveer 45 minuten. Je kunt met een prikker controleren of de cake gaar is, komt de prikker er schoon is dan is de cake gaar.
Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de chocolade ganache.
Snijd 25 pure chocolade en 75 gram melk chocolade in kleine stukjes en verwarm dit samen met 100 ml slagroom in een kleine sauspan.
Roer tot een glad mengsel en zet de ganache dan opzij om af te koelen.
Snijd de cake door de helft en plaats de sinaasappel jelly op de onderste laag.
Plaats de andere helft van de cake bovenop. Houd eventueel een beetje ganache apart om toefjes ter garnering te maken en schenk de afgekoelde ganache over de cake.
Laat de ganache volledig uitharden en garneer met de sinaasappelrasp en jaffa cakes of pim's koekjes. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik een jaffa cake taart bewaren?
Je kunt een jaffa cake taart tot wel 3 dagen bewaren, hierna zal de cake te droog worden.
Kan ik de sinaasappel jelly vooraf maken?
Je kunt de sinaasappel jelly tot wel 2 dagen vooraf alvast maken.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.