Thema: glutenvrije recepten

127 Recepten

Bekijk hier heerlijke en makkelijk te maken glutenvrije recepten. Heb je een glutenallergie of wil je simpelweg minder gluten eten? Dan zijn deze recepten wat voor jou, ruime keuze uit verschillende heerlijke glutenvrije gerechten die je heel makkelijk zelf kunt koken.


Mango chutney

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een heerlijke mango chutney met maar 5 ingrediënten die bomvol smaak zit. Een heerlijk licht zoete mango chutney met een beetje pit die niet mag ontbreken bij je volgende Indiase maaltijd.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Falafel salade

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Een heerlijke falafel salade is een vegetarische salade met de lekkerste vegetarische balletjes gemaakt in de oven. Falafel combineert perfect met rode biet, mozzarella en meer.


Courgette uit de oven

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze courgette uit de oven is makkelijk om te maken en extra lekker met feta, pijnboompitten en citroen. Het ideale zomerse bijgerecht omdat het heerlijk fris en hartig is.


Bellini cocktail

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een Bellini cocktail is een heerlijke cocktail met perzik en Prosecco. Frisse bubbels met een vleugje zoete perzik; de ideale zomer cocktail.


Summer rolls met eend

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze summer rolls met eend en knapperige groenten zijn een gezonde snack tijdens warme dagen. Makkelijk om te maken en extra lekker met een Koreaanse dipsaus, ofwel ssamjang.


Wokgroenten met pinda's

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze wokgroenten met pinda's, ofwel mega lekkere knapperige groenten uit de wok, zijn makkelijk te maken. Een fantastisch bijgerecht of een vegetarische maaltijd met rijst of noedels.


Witlofsalade met appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze witlofsalade met appel is een heerlijk bijgerecht met weinig ingrediënten. Hartig, romig en een tikkeltje zoet tegelijk waardoor deze salade bij veel soorten gerechten past.


Poriyal - Indiase gebakken groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze Indiase gebakken groenten zitten bomvol smaak en veel kruiden zoals mosterdzaadjes en komijn. Poriyal is een Indiaas bijgerecht met kokos en extra lekker met rijst en naanbrood.


Captain's dinner met kapucijners

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Dit Captain's dinner met kapucijners is ouderwets lekker, vroeger was dit de maaltijd voor de kapitein aan boord van de VOC schepen. Dit gerecht is ook wel bekend als raasdonders of Zeeuwse rijsttafel.


Rode uienchutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zelf rode uienchutney maken is niet moeilijk en kan al met een aantal ingrediënten. Extra lekker met tijm, maar deze kun je eventueel ook weglaten.


Zelf paneer maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Paneer is een Indiase kaas die vooral bekend is van de prachtig groene palak paneer. Zelf paneer maken is niet moeilijk, je moet alleen wel even geduld hebben.


Krokante kikkererwten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Krokante kikkererwten zijn een gezond tussendoortje of gebruik ze eens in een salade of in de soep i.p.v. croutons. Deze kruidige kikkererwten zijn makkelijk om te maken.


Oosterse wokgroenten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.


Spinazie à la crème

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Spinazie is een goede bron van vezels, kies eens voor spinazie à la crème als heerlijk en gezond bijgerecht. Zelfgemaakt met verse spinazie zelfs nóg lekkerder.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70) ? Deze ouderwetse komkommersalade met azijn is lekker fris en kun je het beste bij een pittig gerecht serveren. Deze zet je binnen een handomdraai op tafel!

Ingrediënten


  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • Zout
  • Gemalen witte peper
  • Natuurazijn
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(68)
1
Was de komkommer, snijd eventueel doormidden en rasp deze grof in een kommetje.
2
Schil het kleine uitje en snijd in zo fijn mogelijke blokjes of stukjes, voeg toe aan het kommetje.Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)
3
Voeg flink wat zout (1 eetlepel of meer) toe en ongeveer een halve eetlepel aan witte peper. Voeg naar smaak meer zout of peper toe.
4
Giet nu flink wat natuurazijn erbij, totdat de geraspte komkommer halverwege onder staat. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar heen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.