Gevulde aubergine met ratatouille is een heerlijk vegetarisch gerecht die je zowel als hoofdgerecht als bijgerecht kunt serveren. Het rustig laten stoven resulteert in ontzettend smaakvolle groenten.
Een smaakvolle geroosterde aubergine gevuld met ratatouille, die je makkelijk maakt met o.a. courgette, paprika en tomaat uit blik. Zonder feta is deze gevulde aubergine met ratatouille zelfs veganistisch. Maar ook heerlijk als bijgerecht met een stukje vlees of vis.
Aubergine krijgt extra veel smaak door het roosteren in de oven, dit doe je gemakkelijk door deze net zo lang te roosteren tot deze volledig zacht is. Aubergine die nog niet helemaal gaar is, is namelijk niet alleen minder smaakvol maar ook slechter verteerbaar. De solanine in rauwe aubergines kan namelijk voor maag- en darmklachten zorgen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-11-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aubergine en snijd deze door de helft. Gebruik een scherp mes in inkepingen te maken, zorg dat je niet in de schil snijd.
Besprenkel de aubergine aan beide kanten met olijfolie en leg deze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster de aubergine in de oven tot deze volledig zacht is geworden, dit zal ongeveer 20 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven.
Bereid in de tussentijd de ratatouille voor.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in kleine blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Bak de paprika en courgette nog ongeveer 5 minuten mee en schenk er dan de tomaat uit blik samen met een takje basilicum bij.
Laat het geheel nog ongeveer 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht geworden zijn.
Zodra de aubergine zacht geworden is haal je het vruchtvlees eruit en roer dit door de ratatouille.
Verwijder het takje basilicium en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ratatouille over de aubergines.
Verkruimel de feta over de ratatouille en zet de aubergine terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Serveer met verse basilicum, eet smakelijk!
Hoe lang vooraf kun je gevulde aubergine maken?
Je kunt de gevulde aubergine tot wel 2 dagen vooraf maken. Je kunt de aubergine dan alvast vullen met de ratatouille en dan vlak voor het serveren de feta erover verkruimelen voor je deze gaat bakken in de oven.
Kan ik kant-en-klare ratatouille gebruiken?
Je kunt eventueel ook kant-en-klare ratatouille gebruiken om de geroosterde aubergines mee te vullen voor een snelle variant.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.