Gevulde aubergine met ratatouille
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde aubergine met ratatouille vegetarisch

Gevulde aubergine met ratatouille is een heerlijk vegetarisch gerecht die je zowel als hoofdgerecht als bijgerecht kunt serveren. Het rustig laten stoven resulteert in ontzettend smaakvolle groenten.

Een smaakvolle geroosterde aubergine gevuld met ratatouille, die je makkelijk maakt met o.a. courgette, paprika en tomaat uit blik. Zonder feta is deze gevulde aubergine met ratatouille zelfs veganistisch. Maar ook heerlijk als bijgerecht met een stukje vlees of vis.

Aubergine krijgt extra veel smaak door het roosteren in de oven, dit doe je gemakkelijk door deze net zo lang te roosteren tot deze volledig zacht is. Aubergine die nog niet helemaal gaar is, is namelijk niet alleen minder smaakvol maar ook slechter verteerbaar. De solanine in rauwe aubergines kan namelijk voor maag- en darmklachten zorgen.

Gevulde aubergine met ratatouille ingrediënten

Recept gevulde aubergine met ratatouille

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Aubergine roosteren – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de aubergine en snijd deze door de helft. Gebruik een scherp mes in inkepingen te maken, zorg dat je niet in de schil snijd.

Besprenkel de aubergine aan beide kanten met olijfolie en leg deze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de aubergine in de oven tot deze volledig zacht is geworden, dit zal ongeveer 20 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven.

Bereid in de tussentijd de ratatouille voor.

Gevulde aubergine met ratatouille
Gevulde aubergine met ratatouille

Gevulde aubergine met ratatouille maken – 40 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in kleine blokjes.

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. 

Bak de paprika en courgette nog ongeveer 5 minuten mee en schenk er dan de tomaat uit blik samen met een takje basilicum bij.

Laat het geheel nog ongeveer 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht geworden zijn.

Zodra de aubergine zacht geworden is haal je het vruchtvlees eruit en roer dit door de ratatouille.

Verwijder het takje basilicium en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ratatouille over de aubergines.

Verkruimel de feta over de ratatouille en zet de aubergine terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Serveer met verse basilicum, eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang vooraf kun je gevulde aubergine maken?

Je kunt de gevulde aubergine tot wel 2 dagen vooraf maken. Je kunt de aubergine dan alvast vullen met de ratatouille en dan vlak voor het serveren de feta erover verkruimelen voor je deze gaat bakken in de oven.

Kan ik kant-en-klare ratatouille gebruiken?

Je kunt eventueel ook kant-en-klare ratatouille gebruiken om de geroosterde aubergines mee te vullen voor een snelle variant.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
194.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.45 g
18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.32 g
3.88 g
Eiwitten
9.99 g
Vezels
6.99 g
Natrium
302.71 mg
Mineralen
Ijzer
4.91 mg
Calcium
224.15 mg
Magnesium
42.7 mg
Kalium
42.7 mg
Fosfor
205.8 mg
Koper
0.17 mg
Zink
2.21 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
179.19 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.57 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
114.53 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
11.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gevulde aubergine met ratatouille"
Nanneke zegt op 24-11-2024
Dit is vast een heerlijk recept. Ik ga dit aankomende vrijdag maken. Verheug er op!
Véronique zegt op 25-11-2024
Dankjewel voor je leuke bericht, Nanneke! Laat het smaken, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.