Deze roomkaas spread met rode biet is een heerlijk smeersel voor tijdens een feestje. Met een prachtige kleur die deze dipsaus extra feestelijk maakt.
Een roomkaas spread met rode biet is heerlijk fris van smaak. Extra lekker met de aardse smaak van bietjes en een perfecte combinatie met zure augurkjes.
Het romige van de roomkaas maakt deze spread niet alleen lekker op een toastje of stukje brood, maar ook erg geschikt als dipsaus voor bijvoorbeeld rauwe groenten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-10-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-11-2024
Gebruik een kleine foodprocessor of staafmixer om de rode bieten samen met de augurken te pureren.
Meng de bietenpuree samen met roomkaas, mosterd en citroensap.
Snijd de bieslook fijn en roer deze door het roomkaas mengsel.
Breng op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld op een broodje, toastje of gebruik als dip voor groenten, eet smakelijk!
Welke roomkaas voor het maken van roomkaas spread?
Je kunt voor het maken van een roomkaas spread het beste een naturel roomkaas gebruiken, het maakt niet uit welk merk zolang er geen kruiden of andere smaakmakers aan toegevoegd zijn.
Welke rode bieten voor het maken van een rode bietenpuree?
Je kunt voor het maken van een rode bietenpuree voorgekookte rode bieten gebruiken, deze zijn meestal vacuüm verpakt en in elke supermarkt te koop.
Mocht je rauwe rode bieten willen gebruiken, zul je deze eerst moeten garen. Dit kun je doen door ze te koken of rooster ze in de oven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.