Roomkaas spread met rode biet
😍 4Geweldig
😋 2Lekker
😲 3Verrassend
😕 0Matig

Roomkaas spread met rode biet vegetarisch

Deze roomkaas spread met rode biet is een heerlijk smeersel voor tijdens een feestje. Met een prachtige kleur die deze dipsaus extra feestelijk maakt.

10 minuten
6 personen

Een roomkaas spread met rode biet is heerlijk fris van smaak. Extra lekker met de aardse smaak van bietjes en een perfecte combinatie met zure augurkjes.

Het romige van de roomkaas maakt deze spread niet alleen lekker op een toastje of stukje brood, maar ook erg geschikt als dipsaus voor bijvoorbeeld rauwe groenten.

Roomkaas spread met rode biet ingrediënten

Recept roomkaas spread met rode biet

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 05-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Roomkaas spread met rode biet maken – 10 minuten

Gebruik een kleine foodprocessor of staafmixer om de rode bieten samen met de augurken te pureren.

Meng de bietenpuree samen met roomkaas, mosterd en citroensap.

Roomkaas spread met rode biet
Roomkaas spread met rode biet

Snijd de bieslook fijn en roer deze door het roomkaas mengsel.

Breng op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld op een broodje, toastje of gebruik als dip voor groenten, eet smakelijk!

Tips!

Welke roomkaas voor het maken van roomkaas spread?

Je kunt voor het maken van een roomkaas spread het beste een naturel roomkaas gebruiken, het maakt niet uit welk merk zolang er geen kruiden of andere smaakmakers aan toegevoegd zijn.

Welke rode bieten voor het maken van een rode bietenpuree?

Je kunt voor het maken van een rode bietenpuree voorgekookte rode bieten gebruiken, deze zijn meestal vacuüm verpakt en in elke supermarkt te koop. 

Mocht je rauwe rode bieten willen gebruiken, zul je deze eerst moeten garen. Dit kun je doen door ze te koken of rooster ze in de oven.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
2
Lekker
😲
3
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
175.79 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.75 g
2.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.15 g
11.07 g
Eiwitten
4.67 g
Vezels
0.63 g
Natrium
234.83 mg
Mineralen
Ijzer
1.17 mg
Calcium
62.27 mg
Magnesium
13 mg
Kalium
13 mg
Fosfor
57.32 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.41 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
4.49 mg
Vitamine D
0.35 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
17.47 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Roomkaas spread met rode biet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.