Geroosterde Turkse groene pepers zijn een fantastisch bijgerecht, te maken binnen een handomdraai en deze pepers hebben niet veel nodig om ontzettend lekker te worden.
Gebruik voor deze Turkse groene pepers het liefste zwarte peper en grof zeezout, hierdoor komt de smaak van de pepers het beste tot zijn recht. Je kunt de pepers zowel in de oven als op de barbecue bereiden.
Deze Turkse pepers zijn zeer mild, ze zijn namelijk meer vergelijkbaar met paprika's dan met pittige pepers. Soms kan er wel eens een pittige peper tussen zitten, maar dat komt maar heel af en toe voor.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-06-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-06-2025
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of bereid de barbecue voor.
Was de pepers en maak ze droog met keukenpapier. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een bakplaat voor de bereiding in de oven.
Rooster de pepers ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. Ze zijn klaar wanneer ze zacht geworden zijn en ze donkere plekken beginnen te krijgen.
Je hoeft de zaadlijsten van de Turkse pepers niet per se te verwijderen, ze zijn namelijk niet heel pittig. Eet smakelijk!
Is een Turkse groene peper pittig?
Een Turkse groene peper is mild van smaak, maar er kan wel eens een pittige peper tussen zitten. Doorgaans zijn ze eerder vergelijkbaar met paprika dan met pittige pepers.
Hoe kan ik Turkse groene pepers bereiden?
Je kunt Turkse groene pepers roosteren in de oven of grillen op een barbecue of in een grill pan. Je kunt Turkse groene pepers ook vullen, net zoals paprika's.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
turkse groene pepers | 19.50 | 3.38 g | 2.63 g | - | - | 0.75 g | 1.50 g | 7.50 mg | 0.30 mg | 15.00 mg | 7.50 mg | 262.50 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | - | - | 112.50 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | - | 37.50 µg | - | - | - | |||
0.5 | scheutje | olijfolie | 35.32 | 0.01 g | - | 3.99 g | 0.58 g | - | - | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
zwarte peper | 0.15 | 0.03 g | - | - | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.20 mg | - | 0.65 mg | 0.09 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
grof zeezout | - | - | - | - | - | - | - | 1200.00 mg | 0.01 mg | 0.30 mg | 8.70 mg | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
54.97 | 3.41 g | 2.63 g | 3.99 g | 0.58 g | 0.76 g | 1.51 g | 1207.56 mg | 0.32 mg | 15.50 mg | 16.20 mg | 263.30 mg | 3.84 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | - | - | 112.50 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | - | 37.50 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!