Thema: barbecue recepten

88 Recepten

Is het tijd om de barbecue weer aan te maken? Hier vind je een overzicht met verschillende heerlijke barbecuerecepten met vlees, groente, vis en vegetarisch.


Beef tataki

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.


Spitskool salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Deze heerlijke spitskool salade met ei is verfrissend en zit boordevol smaken. Met een makkelijke yoghurt dressing, radijsjes en walnoten. Een ideaal bijgerecht voor de bbq of als lunch.


Indiase kipspiesjes uit de oven

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze Indiase kipspiesjes zijn super mals en zijdezacht door de kruidige marinade met o.a. yoghurt. Lekker uit de oven of van de barbecue.


Witte kool salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een witte kool salade is een heerlijk frisse salade die ideaal is als bijgerecht tijdens de barbecue, of als frisse tegenhanger van bijvoorbeeld vet vlees.


Rode coleslaw

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze vrolijke rode coleslaw is gemaakt van rode kool, wortel en ui. Een lekkere frisse salade dat je bij een barbecue of lunch gerecht kunt serveren.


Zoete aardappel van de bbq

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zoete aardappel van de bbq is een super makkelijk bijgerecht. Een zoete aardappel is lekker van smaak en is het lekkerste direct in de kolen.


Zelfgemaakte remouladesaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.


Gevulde paprika van de bbq

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Deze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue.


Shish kebab

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Éen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue.


Kalkoen tandoori spiesjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze kalkoen tandoori spiesjes zijn het allerlekkerste van de barbecue, maar in de grill pan kan ook. Heerlijke gemarineerde stukjes kalkoen, een extra mals stukje vlees!


Broodje speklap van de barbecue

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden!


Rauwkostsalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een frisse rauwkostsalade met een simpele yoghurtdressing is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue of lunch. Lekker met witte kool en wortel.


Gerookte beef brisket

Kooktijd 8 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een echte Texaanse klassieker van de smoker. Het is een heerlijk stuk vlees dat úrenlang langzaam gerookt is voor die echte diepe rooksmaak!


Yakitori spiesjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze yakitori spiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker. Ze kunnen gemaakt worden met verschillende soorten vlees maar deze met kippendijen zijn toch wel het lekkerste.


Bavette spies van de barbecue

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een bavette spies van de barbecue is extra lekker door de heerlijke marinade. Zwarte peper, biefstuk en ui is een top combinatie.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere rundvleessalade ? Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.

Categorie Salades Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen

Rundvleessalade

Ingrediënten


  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 1 kg runder stoofvlees
  • 300 gram erwtjes
  • 4 wortelen
  • 1 potje zilveruien (300 gram)
  • 1 potje zoetzure augurken (300 gram)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 pot mayonaise (470 gram)
  • zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

(14)
1
Vul een grote pan met water en leg hier het stoofvlees in, je hoeft dit niet per se eerst in stukken te snijden.
2
Laat het stoofvlees zachtjes sudderen tot het mals is en makkelijk uit elkaar te trekken is. Dit zal afhankelijk van de grootte van het vlees ongeveer 3 uur duren.Zelf rundvleessalade maken
3
Terwijl het vlees staat te sudderen kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden.
4
Pel de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de augurken en zilveruien ook fijn en zet opzij. Zodra het vlees bijna gaar is kun je de aardappelen alvast schillen en in grove stukken snijden.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.