Gevulde portobello met chorizo
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde portobello met chorizo

Deze gevulde portobello met chorizo van de barbecue (of oven) is een ontzettend lekker bijgerecht. Chorizo, pesto en kaas zijn een perfecte combinatie met de heerlijke paddenstoel.

30 minuten
2 personen
Gevulde portobello met chorizo ingrediënten

Recept gevulde portobello met chorizo

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Als je een kolen barbecue gebruikt dien je deze te verwarmen tot deze heet is. Maak je gebruik van een oven, verwarm deze dan voor tot 190 graden Celsius.

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes.

Gevulde portobello met chorizo
Gevulde portobello met chorizo

De gevulde portobello met chorizo afmaken – 25 minuten

Verwijder het steeltje van de portobello en besmeer de binnenkant met een laagje pesto.

Verhit een kleine bakpan op middelhoog vuur en bak de chorizo enkele minuten. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, er zit al genoeg olie in de chorizo.

Verdeel de chorizo over de portobello's en scheur hier de mozzarella in stukken overheen. Plaats de portobello's op een aluminium schaal en zet deze op de barbecue. Of plaats de portobello's in een ovenschaal in de oven.

Bak de portobello's ongeveer een kwartier lang op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht. Serveer met verse basilicum, eet smakelijk!

Tips!

Welke chorizo voor een gevulde portobello?

Je kunt alle soorten chorizo gebruiken die je wilt. Let erop dat de ene soort pittiger is dan een andere soort, voor dit recept heb ik een milde chorizo gebruikt. 

Welke pesto voor een gevulde portobello?

Ik maak gebruik van een groene pesto, maar een rode pesto combineert ook goed met portobello en mozzarella.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
168.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.75 g
2.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.31 g
5.64 g
Eiwitten
11.5 g
Vezels
2.71 g
Natrium
399.45 mg
Mineralen
Ijzer
1.28 mg
Calcium
155.85 mg
Magnesium
20.48 mg
Kalium
20.48 mg
Fosfor
160 mg
Koper
0.34 mg
Zink
1.73 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.59 µg
Vitamines
Vitamine C
1.71 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
114.05 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
25.59 µg
Vitamine E
0.98 mg
Vitamine K
36.98 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde portobello met chorizo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.