Deze gevulde portobello met chorizo van de barbecue (of oven) is een ontzettend lekker bijgerecht. Chorizo, pesto en kaas zijn een perfecte combinatie met de heerlijke paddenstoel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je een kolen barbecue gebruikt dien je deze te verwarmen tot deze heet is. Maak je gebruik van een oven, verwarm deze dan voor tot 190 graden Celsius.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes.
Verwijder het steeltje van de portobello en besmeer de binnenkant met een laagje pesto.
Verhit een kleine bakpan op middelhoog vuur en bak de chorizo enkele minuten. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, er zit al genoeg olie in de chorizo.
Verdeel de chorizo over de portobello's en scheur hier de mozzarella in stukken overheen. Plaats de portobello's op een aluminium schaal en zet deze op de barbecue. Of plaats de portobello's in een ovenschaal in de oven.
Bak de portobello's ongeveer een kwartier lang op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht. Serveer met verse basilicum, eet smakelijk!
Welke chorizo voor een gevulde portobello?
Je kunt alle soorten chorizo gebruiken die je wilt. Let erop dat de ene soort pittiger is dan een andere soort, voor dit recept heb ik een milde chorizo gebruikt.
Welke pesto voor een gevulde portobello?
Ik maak gebruik van een groene pesto, maar een rode pesto combineert ook goed met portobello en mozzarella.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.