Een gevulde portobello met knapperig broodkruim is extra lekker met o.a. walnoten. Extra lekker voor een vega(n) barbecue! Makkelijk en klaar binnen een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-08-2022, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt gemakkelijk broodkruim maken door oud brood of beschuitjes te verkruimelen.
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Haal de steeltjes uit de portobello's en zet een aluminium barbecue schaal klaar.
Pel de knoflook en snijd deze fijn. Meng de gehakte knoflook met 4 eetlepels paneermeel of broodkruim.
Hak de peterselie en de walnoten fijn en roer dit samen met 5 eetlepels olijfolie door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de portobello's met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel het mengsel over de portobello's.
Plaats de portobello's op een aluminium schaal en zet deze op de barbecue. Of plaats de portobello's in een ovenschaal in de oven.
Bak de portobello's ongeveer een kwartier lang op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht. Eet smakelijk!
Kan ik ook andere champignons gebruiken?
Je kunt behalve portobello's ook andere grote champignons gebruiken die je kunt vullen.
Kan ik de walnoten vervangen?
Walnoten zijn het lekkerste in combinatie met knoflook en champignons, maar je kunt eventueel ook hazelnoten of amandelen gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.