Gevulde portobello met knapperig broodkruim
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde portobello met knapperig broodkruim veganistisch

Een gevulde portobello met knapperig broodkruim is extra lekker met o.a. walnoten. Extra lekker voor een vega(n) barbecue! Makkelijk en klaar binnen een half uur.

30 minuten
3 personen
Gevulde portobello met knapperig broodkruim ingrediënten

Recept gevulde portobello met knapperig broodkruim

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2022, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt gemakkelijk broodkruim maken door oud brood of beschuitjes te verkruimelen. 

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Haal de steeltjes uit de portobello's en zet een aluminium barbecue schaal klaar.

Gevulde portobello met knapperig broodkruim
Gevulde portobello met knapperig broodkruim

De gevulde portobello met knapperig broodkruim afmaken – 25 minuten

Pel de knoflook en snijd deze fijn. Meng de gehakte knoflook met 4 eetlepels paneermeel of broodkruim. 

Hak de peterselie en de walnoten fijn en roer dit samen met 5 eetlepels olijfolie door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Besprenkel de portobello's met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel het mengsel over de portobello's.

Plaats de portobello's op een aluminium schaal en zet deze op de barbecue. Of plaats de portobello's in een ovenschaal in de oven.

Bak de portobello's ongeveer een kwartier lang op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook andere champignons gebruiken?

Je kunt behalve portobello's ook andere grote champignons gebruiken die je kunt vullen.

Kan ik de walnoten vervangen?

Walnoten zijn het lekkerste in combinatie met knoflook en champignons, maar je kunt eventueel ook hazelnoten of amandelen gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
343.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.12 g
2.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.21 g
4.11 g
Eiwitten
5.81 g
Vezels
4.01 g
Natrium
574.3 mg
Mineralen
Ijzer
1.21 mg
Calcium
26.62 mg
Magnesium
25.29 mg
Kalium
25.29 mg
Fosfor
117.79 mg
Koper
0.39 mg
Zink
1.16 mg
Jodium
0.76 µg
Selenium
6.78 µg
Vitamines
Vitamine C
7.3 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
23.89 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
4.19 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde portobello met knapperig broodkruim"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.