Een gevulde portobello met knapperig broodkruim is extra lekker met o.a. walnoten. Extra lekker voor een vega(n) barbecue! Makkelijk en klaar binnen een half uur. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-portobello-met-knapperig-broodkruim
Je kunt gemakkelijk broodkruim maken door oud brood of beschuitjes te verkruimelen.
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Haal de steeltjes uit de portobello's en zet een aluminium barbecue schaal klaar.
Pel de knoflook en snijd deze fijn. Meng de gehakte knoflook met 4 eetlepels paneermeel of broodkruim.
Hak de peterselie en de walnoten fijn en roer dit samen met 5 eetlepels olijfolie door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de portobello's met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel het mengsel over de portobello's.
Plaats de portobello's op een aluminium schaal en zet deze op de barbecue. Of plaats de portobello's in een ovenschaal in de oven.
Bak de portobello's ongeveer een kwartier lang op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht. Eet smakelijk!
Kan ik ook andere champignons gebruiken?
Je kunt behalve portobello's ook andere grote champignons gebruiken die je kunt vullen.
Kan ik de walnoten vervangen?
Walnoten zijn het lekkerste in combinatie met knoflook en champignons, maar je kunt eventueel ook hazelnoten of amandelen gebruiken.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.