Gevulde portobello met knapperig broodkruim

(15)

Een gevulde portobello met knapperig broodkruim is extra lekker met o.a. walnoten. Extra lekker voor een vega(n) barbecue! Makkelijk en klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2022, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Bijgerechten
Gevulde portobello met knapperig broodkruim

Ingrediënten


  • 3 portobello's
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • paar takjes verse peterselie
  • 5 eetlepels olijfolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol walnoten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • barbecue of oven
  • aluminium schaal of ovenschaal
  • spatel

Gevulde portobello met knapperig broodkruim Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-portobello-met-knapperig-broodkruim


Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt gemakkelijk broodkruim maken door oud brood of beschuitjes te verkruimelen. 

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Haal de steeltjes uit de portobello's en zet een aluminium barbecue schaal klaar.

Gevulde portobello met knapperig broodkruim
Gevulde portobello met knapperig broodkruim

De gevulde portobello met knapperig broodkruim afmaken – 25 minuten

Pel de knoflook en snijd deze fijn. Meng de gehakte knoflook met 4 eetlepels paneermeel of broodkruim. 

Hak de peterselie en de walnoten fijn en roer dit samen met 5 eetlepels olijfolie door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Besprenkel de portobello's met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel het mengsel over de portobello's.

Plaats de portobello's op een aluminium schaal en zet deze op de barbecue. Of plaats de portobello's in een ovenschaal in de oven.

Bak de portobello's ongeveer een kwartier lang op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2022, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Gevulde portobello met knapperig broodkruim: Veel gestelde vragen

Kan ik ook andere champignons gebruiken?

Je kunt behalve portobello's ook andere grote champignons gebruiken die je kunt vullen.

Kan ik de walnoten vervangen?

Walnoten zijn het lekkerste in combinatie met knoflook en champignons, maar je kunt eventueel ook hazelnoten of amandelen gebruiken.

0 reacties op Gevulde portobello met knapperig broodkruim

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.