Bavette spies van de barbecue

(12)

Een bavette spies van de barbecue is extra lekker door de heerlijke marinade. Zwarte peper, biefstuk en ui is een top combinatie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-06-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten
Bavette spies van de barbecue

Ingrediënten


  • 300 gram bavette of biefstuk
  • 1 courgette
  • 1/2e ui
  • 1/2e theelepel gemalen kurkuma
  • 1/2e theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • 2 middelgrote kommen
  • kleine vijzel of gebruik de onderkant van een pan
  • barbecue of grill pan
  • vleestang
  • 8 (houten) spiesen

Bavette spies van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bavette-spies-van-de-barbecue


Voorbereiding -- 30 minuten

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken. Pel de ui en snijd de halve ui in grove stukken. 

Meng de stukken courgette en ui samen met kurkuma, knoflookpoeder, honing en sojasaus. Laat dit minimaal een half uur marineren. 

Kneus de peperkorrels, dit hoeft niet heel erg fijn te zijn. Snijd de bavette of biefstuk in stukken en breng deze op smaak met de gekneusde peperkorrels en een beetje zout. 

Bavette spies van de barbecue
Bavette spies van de barbecue

Bavette spies van de barbecue afmaken -- 15 minuten

Rijg een stuk vlees aan de spies, hierna ui en courgette en herhaal voor de resterende ingrediënten. 

Grill de spiesen enkele minuten aan beide kanten, zorg ervoor dat de biefstuk nog rosé is anders zal deze minder mals zijn. 

Serveer meteen met bijvoorbeeld gepofte aardappelen en een rode bietensalade, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-06-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Bavette spies van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.