Indiase kipspiesjes uit de oven

(19)

Deze Indiase kipspiesjes zijn super mals en zijdezacht door de kruidige marinade met o.a. yoghurt. Lekker uit de oven of van de barbecue.

1 uur 10 minuten 6 personen Barbecue recepten
Indiase kipspiesjes uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg kipdijfilet
  • 30 gram cashewnoten (ongebrand)
  • 30 gram amandelen (ongebrand)
  • 4 eetlepels limoensap
  • 2 - 3 theelepels zout
  • 6 theelepels gemalen zwarte peper
  • 4 knoflooktenen
  • ongeveer 4 cm verse gemberwortel
  • 4 theelepels gemalen komijnzaad
  • 4 theelepels chilipoeder
  • 8 theelepels garam masala
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 120 ml slagroom
  • 2 eetlepels olie of boter
Indiase kipspiesjes uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • (kleine) blender of keukenmachine
  • optioneel: vijzel
  • snijplank & scherp mes
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • oven
  • bakplaat

Bereiden


1 uur 10 minuten 6 personen Barbecue recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-kipspiesjes-uit-de-oven


Dit recept voor zijdezachte kipspiesjes (murg reshmi kebab) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.

Voorbereiding – 30 minuten + marineer tijd

Maak eerst een gember-knoflookpasta door 4 gepelde knoflooktenen samen met 4 cm gember te pureren. Voeg een klein beetje olie toe om de pasta iets smeuïger en gladder te maken.

Vermaal de cashewnoten en amandelen samen met 100 ml water tot een pasta. Dit kun je met een (kleine) blender of keukenmachine doen.

Snijd de kipdijfilets in blokjes en meng dit in een middelgrote kom samen met de notenpasta, het limoensap, zout, de zwarte peper, gember-knoflookpasta, komijn, chilipoeder, garam masala, Griekse yoghurt, slagroom en 2 eetlepels olie of boter. 

Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade en dek af met huishoudfolie. Marineer de kip minstens een uur, maar het liefst een hele nacht.

Indiase kipspiesjes uit de oven
Indiase kipspiesjes uit de oven

Indiase kipspiesjes afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rijg de gemarineerde kip aan de stokjes en verdeel de spiesjes over een bakplaat. Bak de spiesjes gaar in ongeveer een half uur. Serveer de kipspiesjes bijvoorbeeld met paratha en ingelegde uien.

Indiase kipspiesjes uit de oven: veelgestelde vragen

Kan ik de Indiase kipspiesjes ook op de barbecue bereiden?

Je kunt de kipspiesen ook op de barbecue of in een grillpan bereiden. Besprenkel ze met een beetje olie en grill ze rondom mooi bruin in ongeveer 15 minuten.

Zijn deze kipspiesen pittig?

Ze zijn een beetje pittig, halveer de hoeveelheid chilipoeder voor een mildere versie.

Welke saus serveer je bij Indiase kipspiesjes?

In India serveren ze hier meestal ingelegde uien en een muntchutney bij. Pureer hiervoor onderstaande ingrediënten.

  • 30 verse munt
  • 20 gram verse koriander
  • 1 kleine ui
  • 2 - 3 groene rawit-pepertjes
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • 2 theelepels limoensap

Wat vind jij van dit recept?
19 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Spitskool stamppot

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.