Deze Indiase kipspiesjes zijn super mals en zijdezacht door de kruidige marinade met o.a. yoghurt. Lekker uit de oven of van de barbecue.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-05-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept voor zijdezachte kipspiesjes (murg reshmi kebab) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Maak eerst een gember-knoflookpasta door 4 gepelde knoflooktenen samen met 4 cm gember te pureren. Voeg een klein beetje olie toe om de pasta iets smeuïger en gladder te maken.
Vermaal de cashewnoten en amandelen samen met 100 ml water tot een pasta. Dit kun je met een (kleine) blender of keukenmachine doen.
Snijd de kipdijfilets in blokjes en meng dit in een middelgrote kom samen met de notenpasta, het limoensap, zout, de zwarte peper, gember-knoflookpasta, komijn, chilipoeder, garam masala, Griekse yoghurt, slagroom en 2 eetlepels olie of boter.
Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade en dek af met huishoudfolie. Marineer de kip minstens een uur, maar het liefst een hele nacht.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Rijg de gemarineerde kip aan de stokjes en verdeel de spiesjes over een bakplaat. Bak de spiesjes gaar in ongeveer een half uur. Serveer de kipspiesjes bijvoorbeeld met paratha en ingelegde uien.
Kan ik de Indiase kipspiesjes ook op de barbecue bereiden?
Je kunt de kipspiesen ook op de barbecue of in een grillpan bereiden. Besprenkel ze met een beetje olie en grill ze rondom mooi bruin in ongeveer 15 minuten.
Zijn deze kipspiesen pittig?
Ze zijn een beetje pittig, halveer de hoeveelheid chilipoeder voor een mildere versie.
Welke saus serveer je bij Indiase kipspiesjes?
In India serveren ze hier meestal ingelegde uien en een muntchutney bij. Pureer hiervoor onderstaande ingrediënten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.