Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-remouladesaus
Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes fijn en snijd de augurkjes zo fijn mogelijk.
Haal de dragon en peterselie van de steeltjes en hak de kruiden fijn.
Meng de sjalot samen met kappertjes, augurkjes, peterselie en dragon. Meng hier dan mayonaise, azijn en mosterd doorheen.
Breng op smaak met peper en zout, serveer bijvoorbeeld bij gebakken vis, viskoekjes of bijvoorbeeld gepofte aardappelen. Eet smakelijk!
Waar komt remouladesaus vandaan?
Remouladesaus is een klassieke Franse saus.
Wat is het verschil tussen ravigottesaus, remoulade en tartaarsaus?
Het zijn alle drie sauzen op basis van mayonaise, maar een ravigottesaus is extra romig door het toevoegen van crème fraîche (of zure room). Terwijl er in een tartaarsaus o.a. ook gekookte eieren zitten. Een remoulade is eigenlijk een salade van knolselderij. Maar de remouladesaus is in principe hetzelfde als een Nederlandse ravigottesaus, maar dan minder romig.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!