Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes fijn en snijd de augurkjes zo fijn mogelijk.
Haal de dragon en peterselie van de steeltjes en hak de kruiden fijn.
Meng de sjalot samen met kappertjes, augurkjes, peterselie en dragon. Meng hier dan mayonaise, azijn en mosterd doorheen.
Breng op smaak met peper en zout, serveer bijvoorbeeld bij gebakken vis, viskoekjes of bijvoorbeeld gepofte aardappelen. Eet smakelijk!
Waar komt remouladesaus vandaan?
Remouladesaus is een klassieke Franse saus.
Wat is het verschil tussen ravigottesaus, remoulade en tartaarsaus?
Het zijn alle drie sauzen op basis van mayonaise, maar een ravigottesaus is extra romig door het toevoegen van crème fraîche (of zure room). Terwijl er in een tartaarsaus o.a. ook gekookte eieren zitten. Een remoulade is eigenlijk een salade van knolselderij. Maar de remouladesaus is in principe hetzelfde als een Nederlandse ravigottesaus, maar dan minder romig.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.