Zelfgemaakte remouladesaus
😍 35Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelfgemaakte remouladesaus vegetarisch

Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.

15 minuten
4 personen
Zelfgemaakte remouladesaus ingrediënten
Recept zelfgemaakte remouladesaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes fijn en snijd de augurkjes zo fijn mogelijk.

Haal de dragon en peterselie van de steeltjes en hak de kruiden fijn.

Zelfgemaakte remouladesaus
Zelfgemaakte remouladesaus

De zelfgemaakte remouladesaus afmaken – 5 minuten

Meng de sjalot samen met kappertjes, augurkjes, peterselie en dragon. Meng hier dan mayonaise, azijn en mosterd doorheen. 

Breng op smaak met peper en zout, serveer bijvoorbeeld bij gebakken vis, viskoekjes of bijvoorbeeld gepofte aardappelen. Eet smakelijk!

Tips!

Waar komt remouladesaus vandaan?

Remouladesaus is een klassieke Franse saus.

Wat is het verschil tussen ravigottesaus, remoulade en tartaarsaus?

Het zijn alle drie sauzen op basis van mayonaise, maar een ravigottesaus is extra romig door het toevoegen van crème fraîche (of zure room). Terwijl er in een tartaarsaus o.a. ook gekookte eieren zitten. Een remoulade is eigenlijk een salade van knolselderij. Maar de remouladesaus is in principe hetzelfde als een Nederlandse ravigottesaus, maar dan minder romig.

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
35
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
164.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3 g
1.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.67 g
2.46 g
Eiwitten
1.58 g
Vezels
0.96 g
Natrium
324.23 mg
Mineralen
Ijzer
2.73 mg
Calcium
40.57 mg
Magnesium
18.13 mg
Kalium
18.13 mg
Fosfor
26.13 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.24 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
7.46 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
132.83 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0.04 µg
Foliumzuur
10.54 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
17.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelfgemaakte remouladesaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.