De lekkerste garnalenspies van de barbecue is gemaakt met een heerlijke marinade van specerijen, citroen en knoflook. Makkelijk om te maken en bomvol smaak. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalenspies-van-de-barbecue
Pel de garnalen indien nodig en verwijder het darmkanaal. Het ziet er extra leuk uit als je de staartjes eraan laat, maar dit is optioneel. Je kunt ook gepelde garnalen gebruiken.
Rijg de garnalen aan grote spiesen, reken 9 garnalen per spies voor een mooi gevulde spies.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een citroen en meng het citroensap samen met een halve theelepel gerookte paprika en gemalen zwarte peper. Voeg een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed.
Verdeel de marinade over de spiesen en laat deze een uur marineren. Steek ondertussen de barbecue aan.
Zorg dat de marinade goed verdeeld is over de garnalen en grill de garnalenspiesen ongeveer 3 minuten per kant. Serveer direct, eet smakelijk!
Welke garnalen op de barbecue?
Je kunt in principe alle soorten garnalen gebruiken die niet te klein zijn. Als ze te klein zijn zullen ze namelijk door het rek vallen.
Je kunt gepelde of ongepelde garnalen gebruiken. Je kunt garnalen gebruiken die rauw of voorgegaard zijn.
Hoe lang vooraf kan ik de garnalenspiesen maken?
Doordat er citroen in de marinade zit zullen de garnalen al een beetje garen tijdens het marineren. De gemarineerde garnalen kun je daarom beter niet langer dan 2 uur laten marineren.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.