Garnalenspies van de barbecue
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Garnalenspies van de barbecue

De lekkerste garnalenspies van de barbecue is gemaakt met een heerlijke marinade van specerijen, citroen en knoflook. Makkelijk om te maken en bomvol smaak.

Garnalenspies van de barbecue ingrediënten

Recept garnalenspies van de barbecue

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 29-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de garnalen indien nodig en verwijder het darmkanaal. Het ziet er extra leuk uit als je de staartjes eraan laat, maar dit is optioneel. Je kunt ook gepelde garnalen gebruiken.

Rijg de garnalen aan grote spiesen, reken 9 garnalen per spies voor een mooi gevulde spies. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een citroen en meng het citroensap samen met een halve theelepel gerookte paprika en gemalen zwarte peper. Voeg een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed.

Verdeel de marinade over de spiesen en laat deze een uur marineren. Steek ondertussen de barbecue aan.

Garnalenspies van de barbecue
Garnalenspies van de barbecue

Garnalenspies grillen – 10 minuten

Zorg dat de marinade goed verdeeld is over de garnalen en grill de garnalenspiesen ongeveer 3 minuten per kant. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Welke garnalen op de barbecue?

Je kunt in principe alle soorten garnalen gebruiken die niet te klein zijn. Als ze te klein zijn zullen ze namelijk door het rek vallen.

Je kunt gepelde of ongepelde garnalen gebruiken. Je kunt garnalen gebruiken die rauw of voorgegaard zijn.

Hoe lang vooraf kan ik de garnalenspiesen maken?

Doordat er citroen in de marinade zit zullen de garnalen al een beetje garen tijdens het marineren. De gemarineerde garnalen kun je daarom beter niet langer dan 2 uur laten marineren.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
73.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.81 g
0.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.15 g
0.78 g
Eiwitten
3.8 g
Vezels
0.67 g
Natrium
93.51 mg
Mineralen
Ijzer
0.62 mg
Calcium
28.47 mg
Magnesium
15.08 mg
Kalium
15.08 mg
Fosfor
54.04 mg
Koper
0.15 mg
Zink
0.34 mg
Jodium
10.15 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
12.24 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
0.92 µg
Foliumzuur
4.67 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Garnalenspies van de barbecue"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.