De lekkerste garnalenspies van de barbecue is gemaakt met een heerlijke marinade van specerijen, citroen en knoflook. Makkelijk om te maken en bomvol smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-08-2024
Pel de garnalen indien nodig en verwijder het darmkanaal. Het ziet er extra leuk uit als je de staartjes eraan laat, maar dit is optioneel. Je kunt ook gepelde garnalen gebruiken.
Rijg de garnalen aan grote spiesen, reken 9 garnalen per spies voor een mooi gevulde spies.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een citroen en meng het citroensap samen met een halve theelepel gerookte paprika en gemalen zwarte peper. Voeg een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed.
Verdeel de marinade over de spiesen en laat deze een uur marineren. Steek ondertussen de barbecue aan.
Zorg dat de marinade goed verdeeld is over de garnalen en grill de garnalenspiesen ongeveer 3 minuten per kant. Serveer direct, eet smakelijk!
Welke garnalen op de barbecue?
Je kunt in principe alle soorten garnalen gebruiken die niet te klein zijn. Als ze te klein zijn zullen ze namelijk door het rek vallen.
Je kunt gepelde of ongepelde garnalen gebruiken. Je kunt garnalen gebruiken die rauw of voorgegaard zijn.
Hoe lang vooraf kan ik de garnalenspiesen maken?
Doordat er citroen in de marinade zit zullen de garnalen al een beetje garen tijdens het marineren. De gemarineerde garnalen kun je daarom beter niet langer dan 2 uur laten marineren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.