Deze yakitori spiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker. Ze kunnen gemaakt worden met verschillende soorten vlees maar deze met kippendijen zijn toch wel het lekkerste.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/yakitori-spiesjes
Je kunt voor deze spiesen het beste geen kipfilet gebruiken, aangezien kippendijen een stuk malser zijn.
Als je geen sake kunt vinden, kun je deze eventueel vervangen door droge witte wijn (zoals vermouth) of droge sherry.
Was de bosui en snijd voornamelijk het witte gedeelte in stukken van ongeveer 4 cm.
Meng sojasaus, mirin, sake en bruine basterdsuiker in een kleine sauspan. Je kunt hier optioneel een knoflookteen aan toevoegen voor extra smaak, maar dit is niet klassiek voor yakitori spiesjes. Verwarm dit enkele minuten en plaats de stukken bosui in het mengsel.
Kook dit enkele minuten tot de bosui een beetje zachter is geworden, haal deze uit de saus zodat deze niet te zacht zullen worden. Laat de saus inkoken tot ongeveer de helft.
Snijd de kippendijen in niet al te grote stukken. Begin met een paar stukjes kippendij aan de spies, dan een stuk bosui en herhaal dit vervolgens.
Verhit een grill pan, grote bakpan of eventueel barbecue op hoog vuur. Grill de spiesjes enkele minuten aan beide kanten.
Verdeel na enkele minuten met een kwast de saus over de spiesen. Herhaal dit enkele keren terwijl je de spiesjes af en toe draait tot de kip volledig gaar is. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.