Deze geroosterde maïskolven zijn zowel uit de oven of airfryer als van de barbecue super lekker. Een makkelijk recept van zoete mais met een kruidige smaak, heerlijk mals!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven. Verwarm de oven of airfryer voor tot 180 graden Celsius.
Meng 4 eetlepels olijfolie met 3 theelepels gerookte paprikapoeder, 1 theelepel zout, rasp van een halve citroen en 1 theelepel gemalen zwarte peper.
Gebruik een kwast om het mengsel over de maiskolven te verdelen. Als je nog iets van het mengsel overhoudt kun je dit tijdens het bakken over de maiskolven verdelen.
Bak de maiskolven gaar en mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten, draai ze halverwege een keer om.
Besmeer ze tijdens het bakken eventueel met de overgebleven kruidenolie. De maiskolven zijn gaar als de maiskorrels zacht zijn geworden, eet smakelijk!
Waar kan ik maiskolven kopen?
Maiskolven kun je - vooral in de zomer - vers kopen bij de meeste supermarkten of op de markt. Het hele jaar door zijn vacuümverpakte maiskolven verkrijgbaar.
Kan ik de maiskolven ook op de barbecue bereiden?
Je kunt de maiskolven met kruidenolie ook prima op de barbecue bereiden. Draai ze dan regelmatig om.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.