Geroosterde maïskolven
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde maïskolven veganistisch

Deze geroosterde maïskolven zijn zowel uit de oven of airfryer als van de barbecue super lekker. Een makkelijk recept van zoete mais met een kruidige smaak, heerlijk mals!

30 minuten
4 personen
Geroosterde maïskolven ingrediënten
Recept geroosterde maïskolven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven. Verwarm de oven of airfryer voor tot 180 graden Celsius.

Meng 4 eetlepels olijfolie met 3 theelepels gerookte paprikapoeder, 1 theelepel zout, rasp van een halve citroen en 1 theelepel gemalen zwarte peper.

Gebruik een kwast om het mengsel over de maiskolven te verdelen. Als je nog iets van het mengsel overhoudt kun je dit tijdens het bakken over de maiskolven verdelen.

Geroosterde maiskolven
Geroosterde maiskolven

De geroosterde maïskolven afmaken – 25 minuten

Bak de maiskolven gaar en mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten, draai ze halverwege een keer om. 

Besmeer ze tijdens het bakken eventueel met de overgebleven kruidenolie. De maiskolven zijn gaar als de maiskorrels zacht zijn geworden, eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik maiskolven kopen?

Maiskolven kun je - vooral in de zomer - vers kopen bij de meeste supermarkten of op de markt. Het hele jaar door zijn vacuümverpakte maiskolven verkrijgbaar.

Kan ik de maiskolven ook op de barbecue bereiden?

Je kunt de maiskolven met kruidenolie ook prima op de barbecue bereiden. Draai ze dan regelmatig om. 

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
326.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.43 g
1.2 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.39 g
2.37 g
Eiwitten
5.46 g
Vezels
1.48 g
Natrium
841.09 mg
Mineralen
Ijzer
1.12 mg
Calcium
42.35 mg
Magnesium
17.85 mg
Kalium
17.85 mg
Fosfor
34.65 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.18 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
11.55 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
13.2 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde maïskolven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.