Rundvleessalade
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rundvleessalade

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.

3 uur 30 minuten
10 personen
Rundvleessalade ingrediënten

Recept rundvleessalade

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 3 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
3 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
3 uur 30 minuten

Het vlees voor de rundvleessalade koken – 3 uur

Vul een grote pan met water en leg hier het stoofvlees in, je hoeft dit niet per se eerst in stukken te snijden.

Laat het stoofvlees zachtjes sudderen tot het mals is en makkelijk uit elkaar te trekken is. Dit zal afhankelijk van de grootte van het vlees ongeveer 3 uur duren.

Zelf rundvleessalade maken
Zelf rundvleessalade maken

De rundvleessalade maken – 30 minuten + wachttijd

Terwijl het vlees staat te sudderen kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden.

Pel de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de augurken en zilveruien ook fijn en zet opzij. Zodra het vlees bijna gaar is kun je de aardappelen alvast schillen en in grove stukken snijden.

Haal het vlees uit het water, gebruik 2 vorken om deze in kleine stukjes te verdelen en verwijder tegelijkertijd overtollig vet en spieren.

Breng het water van het vlees opnieuw aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Voeg na 5 minuten de blokjes wortel toe aan de pan en voeg ook de erwtjes toe zodra de aardappel en wortel bijna gaar zijn.

Giet de aardappel, wortel en erwtjes af en roer deze met een houten lepel door de stukjes rundvlees. Laat het geheel een beetje afkoelen.

Voeg de augurken, zilveruien, 1 eetlepel mosterd, 4 eetlepels azijn en een pot mayonaise toe. Breng op smaak met zwarte peper en zout en laat de rundvleessalade volledig afkoelen.

De rundvleessalade is het lekkerste als deze een nacht in de koelkast heeft gestaan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Eet smakelijk!

Tips!

Welk vlees voor een rundvleessalade?

Voor het maken van een rundvleessalade wordt runder stoofvlees gebruikt, hier kun je bijvoorbeeld runderlappen, sukadelappen, braadlappen, stooflappen, klapstuk of riblappen voor gebruiken. Na het sudderen zal het draadjesvlees ontzettend mals zijn waardoor je deze makkelijk uit elkaar kunt trekken met 2 vorken.

Wat is het verschil tussen huzarensalade en rundvleessalade?

De ingrediënten voor huzarensalade en rundvleessalade zijn vrijwel gelijk, een rundvleessalade bevat echter meer rundvlees en is smeuïger terwijl een huzarensalade grover is.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
770.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.41 g
4.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
54.19 g
11.77 g
Eiwitten
32.23 g
Vezels
6.7 g
Natrium
563.85 mg
Mineralen
Ijzer
5.41 mg
Calcium
58.1 mg
Magnesium
76.29 mg
Kalium
76.29 mg
Fosfor
340.31 mg
Koper
0.29 mg
Zink
6.09 mg
Jodium
0.21 µg
Selenium
17.61 µg
Vitamines
Vitamine C
18.46 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
0.21 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
1.11 mg
Vitamine B12
2.39 µg
Foliumzuur
33.58 µg
Vitamine E
0.23 mg
Vitamine K
3.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rundvleessalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.