Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-08-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 3 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en leg hier het stoofvlees in, je hoeft dit niet per se eerst in stukken te snijden.
Laat het stoofvlees zachtjes sudderen tot het mals is en makkelijk uit elkaar te trekken is. Dit zal afhankelijk van de grootte van het vlees ongeveer 3 uur duren.
Terwijl het vlees staat te sudderen kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden.
Pel de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de augurken en zilveruien ook fijn en zet opzij. Zodra het vlees bijna gaar is kun je de aardappelen alvast schillen en in grove stukken snijden.
Haal het vlees uit het water, gebruik 2 vorken om deze in kleine stukjes te verdelen en verwijder tegelijkertijd overtollig vet en spieren.
Breng het water van het vlees opnieuw aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Voeg na 5 minuten de blokjes wortel toe aan de pan en voeg ook de erwtjes toe zodra de aardappel en wortel bijna gaar zijn.
Giet de aardappel, wortel en erwtjes af en roer deze met een houten lepel door de stukjes rundvlees. Laat het geheel een beetje afkoelen.
Voeg de augurken, zilveruien, 1 eetlepel mosterd, 4 eetlepels azijn en een pot mayonaise toe. Breng op smaak met zwarte peper en zout en laat de rundvleessalade volledig afkoelen.
De rundvleessalade is het lekkerste als deze een nacht in de koelkast heeft gestaan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Eet smakelijk!
Welk vlees voor een rundvleessalade?
Voor het maken van een rundvleessalade wordt runder stoofvlees gebruikt, hier kun je bijvoorbeeld runderlappen, sukadelappen, braadlappen, stooflappen, klapstuk of riblappen voor gebruiken. Na het sudderen zal het draadjesvlees ontzettend mals zijn waardoor je deze makkelijk uit elkaar kunt trekken met 2 vorken.
Wat is het verschil tussen huzarensalade en rundvleessalade?
De ingrediënten voor huzarensalade en rundvleessalade zijn vrijwel gelijk, een rundvleessalade bevat echter meer rundvlees en is smeuïger terwijl een huzarensalade grover is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.