Simpele vegetarische quiche met boursin kaas en vegetarische hamblokjes. Klaar in minder dan een uur, recept voor 6 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/simpele-vegetarische-quiche
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
Was de prei en groene paprika en snijd in kleine stukjes. Giet het blikje maïs af.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische hamblokjes goudbruin.
Voeg de prei en paprikastukjes toe aan de pan en bak 2 minuten lang mee.
Zet het vuur lager en voeg de maïs toe. Roer alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
Zet het vuur uit na een aantal minuten. Voeg de Boursin kaas toe in een grote kom samen met 4 eieren. Meng tot een romig mengsel.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bestuif de ronde springvorm met bloem en bedek met het bladerdeeg.
Zorg ervoor dat er geen gaten zichtbaar zijn.
Voeg de vulling langzaam toe aan de springvorm. Vouw de opstaande bladerdeeg-randen naar binnen.
Tip: Je kunt eventueel de vegetarische quiche decoreren met het overgebleven bladerdeeg.
Klop het vijfde ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg.
Bak de quiche in de oven in 30 tot 45 minuten tijd gaar. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2024
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.