Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbiet-en-aubergine-lasagne
Maak ondertussen de bechamel saus volgens ons recept. Je zou eventueel de ui, laurierblad en kruidnagels weg kunnen laten.
Snijd de aubergine in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen maar dit gaat ook prima met een koksmes. Bestrooi de plakjes dan met zout, dit onttrekt vocht en geeft de aubergine meer smaak. Dep de aubergine na ongeveer een kwartier droog met keukenpapier.
Snijbiet en aubergine lasagne
Vet de ovenschaal in met boter en begin met een laag aubergine plakjes, dan een laag snijbiet, lasagnevellen met hierop een laag bechamelsaus. Eindig met een laag gebrokkelde feta. Bak de lasagne mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier, afhankelijk van je oven. Als de bovenkant al bruin kleurt, maar de aubergine nog niet gaar is, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie.
Serveer bijvoorbeeld met een heerlijke salade. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.