Snijbiet en aubergine lasagne

Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Snijbiet en aubergine lasagne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg snijbiet (wij gebruikten verse uit onze moestuin)
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 aubergine
  • 1 recept voor bechamel saus
  • ongeveer 10 lasagne vellen
  • 200 gram feta
  • peper en zout naar smaak
Snijbiet en aubergine lasagne Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • sla centrifuge
  • keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • middelgrote pan
  • garde
  • grote ovenschaal
  • vergiet
  • mandoline, snijmachine of snij dunne plakjes aubergine met een mes

Bereiding


Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbiet-en-aubergine-lasagne


Voorbereiding -- 40 minuten

Was de snijbiet grondig en verwijder eventueel harde stelen. Gebruik een sla centrifuge om de snijbiet droog te maken. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze dan fijn. Verhit boter of olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin kort de rode ui en knoflook. Voeg dan in delen de snijbiet toe, je zult merken dat deze vlug zal slinken en je een nieuw deel toe kunt voegen. Breng op smaak met peper en zout en laat het dan uitlekken in het vergiet.

Maak ondertussen de bechamel saus volgens ons recept. Je zou eventueel de ui, laurierblad en kruidnagels weg kunnen laten.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen maar dit gaat ook prima met een koksmes. Bestrooi de plakjes dan met zout, dit onttrekt vocht en geeft de aubergine meer smaak. Dep de aubergine na ongeveer een kwartier droog met keukenpapier.

Snijbiet en aubergine lasagne Snijbiet en aubergine lasagne

Snijbiet en aubergine lasagne afmaken -- 50 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in met boter en begin met een laag aubergine plakjes, dan een laag snijbiet, lasagnevellen met hierop een laag bechamelsaus. Eindig met een laag gebrokkelde feta. Bak de lasagne mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier, afhankelijk van je oven. Als de bovenkant al bruin kleurt, maar de aubergine nog niet gaar is, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie.

Serveer bijvoorbeeld met een heerlijke salade. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.