Ohmydish.nl


Snijbiet en aubergine lasagne

Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.

Snijbiet en aubergine lasagne
1 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Snijbiet en aubergine lasagne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg snijbiet (wij gebruikten verse uit onze moestuin)
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 aubergine
  • 1 recept voor bechamel saus
  • ongeveer 10 lasagne vellen
  • 200 gram feta
  • peper en zout naar smaak
Snijbiet en aubergine lasagne ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • sla centrifuge
  • keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • middelgrote pan
  • garde
  • grote ovenschaal
  • vergiet
  • mandoline, snijmachine of snij dunne plakjes aubergine met een mes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbiet-en-aubergine-lasagne


Voorbereiding -- 40 minuten

Was de snijbiet grondig en verwijder eventueel harde stelen. Gebruik een sla centrifuge om de snijbiet droog te maken. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze dan fijn. Verhit boter of olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin kort de rode ui en knoflook. Voeg dan in delen de snijbiet toe, je zult merken dat deze vlug zal slinken en je een nieuw deel toe kunt voegen. Breng op smaak met peper en zout en laat het dan uitlekken in het vergiet.

Maak ondertussen de bechamel saus volgens ons recept. Je zou eventueel de ui, laurierblad en kruidnagels weg kunnen laten.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen maar dit gaat ook prima met een koksmes. Bestrooi de plakjes dan met zout, dit onttrekt vocht en geeft de aubergine meer smaak. Dep de aubergine na ongeveer een kwartier droog met keukenpapier.

Snijbiet en aubergine lasagne Snijbiet en aubergine lasagne

Snijbiet en aubergine lasagne afmaken -- 50 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in met boter en begin met een laag aubergine plakjes, dan een laag snijbiet, lasagnevellen met hierop een laag bechamelsaus. Eindig met een laag gebrokkelde feta. Bak de lasagne mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier, afhankelijk van je oven. Als de bovenkant al bruin kleurt, maar de aubergine nog niet gaar is, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie.

Serveer bijvoorbeeld met een heerlijke salade. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Jalebi

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.