Snijbiet en aubergine lasagne
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Snijbiet en aubergine lasagne vegetarisch

Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.

1 uur 30 minuten
4 personen
Snijbiet en aubergine lasagne ingrediënten

Recept snijbiet en aubergine lasagne

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Was de snijbiet grondig en verwijder eventueel harde stelen. Gebruik een sla centrifuge om de snijbiet droog te maken.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze dan fijn. Verhit boter of olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin kort de rode ui en knoflook.

Voeg dan in delen de snijbiet toe, je zult merken dat deze vlug zal slinken en je een nieuw deel toe kunt voegen.

Breng op smaak met peper en zout en laat het dan uitlekken in het vergiet. Maak ondertussen de bechamel saus volgens ons recept. Je zou eventueel de ui, laurierblad en kruidnagels weg kunnen laten.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen maar dit gaat ook prima met een koksmes.

Bestrooi de plakjes dan met zout, dit onttrekt vocht en geeft de aubergine meer smaak. Dep de aubergine na ongeveer een kwartier droog met keukenpapier. 

Snijbiet en aubergine lasagne
Snijbiet en aubergine lasagne

De snijbiet en aubergine lasagne afmaken – 50 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in met boter en begin met een laag aubergine plakjes, dan een laag snijbiet, lasagnevellen met hierop een laag bechamelsaus.

Eindig met een laag gebrokkelde feta. Bak de lasagne mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier, afhankelijk van je oven.

Tip: als de bovenkant al bruin kleurt, maar de aubergine nog niet gaar is, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie.

Je kunt de lasagne serveren met bijvoorbeeld een heerlijke knapperige salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
384.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
50.3 g
10.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.15 g
7.81 g
Eiwitten
19.12 g
Vezels
8.14 g
Natrium
1420.03 mg
Mineralen
Ijzer
9.04 mg
Calcium
474.17 mg
Magnesium
18.01 mg
Kalium
18.01 mg
Fosfor
337.71 mg
Koper
0.1 mg
Zink
2.23 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
3.52 µg
Vitamines
Vitamine C
82.85 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.83 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.6 mg
Vitamine B6
0.72 mg
Vitamine B12
0.15 µg
Foliumzuur
28.51 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
3.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Snijbiet en aubergine lasagne"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.