Tomatensorbet

(10)

Maak eens een keer wat anders en verras je gasten met deze heerlijke tomatensorbet als voorafje. Klaar in ongeveer 40 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten
Tomatensorbet

Ingrediënten


  • 375 gram rijpe tomaten
  • Klein handje verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels vodka
  • Sap van een halve citroen
  • Peper, zout en tabasco naar smaak

Kookgerei nodig


  • Blender of foodprocessor
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Fijne zeef
  • Grote lepel of soeplepel
  • Ijsmachine

Tomatensorbet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensorbet


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de tomaten in partjes en doe deze dan in de blender of foodprocessor. Voeg een eetlepel poedersuiker, verse basilicumblaadjes en vodka toe.

Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper, zout en een aantal druppeltjes tabasco naar wens.

Druk het tomatenmengsel door een fijne zeef, dit is heel gemakkelijk met behulp van een grote lepel of soeplepel. Proef, en bepaal of het mengsel meer zout, peper of tabasco nodig heeft. 

Tomatensorbet
Tomatensorbet

De tomatensorbet afmaken -- 30 minuten

Giet het tomatenmengsel in de ijsmachine. De tomatensorbet zal na 30 minuten koud genoeg zijn, afhankelijk van hoe krachtig de ijsmachine is.

Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel ook in een bak doen, in de vriezer zetten en zelf regelmatig roeren. Dan is het geen sorbet, maar een granité (granita).

Schep de tomatensorbet in een luchtdichte bak en bewaar dit in de vriezer. Je kunt de tomatensorbet tot 3 weken lang bewaren.

Een tomatensorbet is heerlijk als voorafje, of als onderdeel van een voorafje. Maak bijvoorbeeld een simpel voorgerecht door wat sla, balsamicoazijn, komkommer en de tomatensorbet te serveren. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Tomatensorbet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.