Lekker recept voor elke dag van de week, een romige tagliatelle met zalm en spinazie is klaar in 35 minuten. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tagliatelle-met-zalm-en-spinazie
Was de verse spinazie en cherry tomaatjes onder koud stromend water. Wij vinden het lekkerder om steeltjes van de spinaziebladeren eraf te halen, maar dit is niet noodzakelijk.
Snijd de ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd 10 cherry tomaatjes in plakjes en zet opzij. Snijd de zalmfilet in stukjes of reepjes.
Voeg olijfolie toe aan de (wok)pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg dan de gesneden knoflook en ui toe. Fruit dit 2 tot 3 minuten aan of tot glazig. Voeg dan de stukjes (of reepjes) zalm mee en bak dit 2 minuten lang mee.
Draai de zalm in de tussentijd voorzichtig om. Kook de tagliatelle aan de hand van de verpakking. Wij hebben gebruik gemaakt van verse tagliatelle, dat duurde maar 5 minuten. De exacte kooktijd kan variëren als je gebruik maakt van gedroogde pasta.
Voeg een flinke hand spinazieblaadjes toe aan de (wok)pan en wacht totdat de spinazie geslonken is. Voeg daarna nog een flinke hand spinazie toe. Herhaal deze stap totdat alle spinazie gebruikt is. Giet room in de pan samen met zout en peper.
Omdat de zalm en spinazie erg zacht in smaak zijn zul je flink wat peper en zout moeten toevoegen. Voeg als laatste de gesneden cherry tomaatjes toe samen met de tagliatelle pasta.
Meng goed door elkaar en breng nogmaals op smaak met zout en peper naar smaak. Serveer de romige tagliatelle met zalm en spinazie met geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.