Een klassiek recept voor witte asperges met Hollandaisesaus. Serveer met gekookt ei, ham en krieltjes. Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-met-hollandaisesaus
Plaats de aspergeschillen in een grote pan en vul met koud water. Voeg een klontje boter en wat zout toe om een smaakvol water te maken en breng aan de kook. Haal na ongeveer een kwartier de aspergeschillen uit het water.
Was ondertussen de verse peterselie en hak deze fijn. Bak of kook de krieltjes en kook de eieren 7 minuten lang. Leg de geschilde witte asperges in de grote pan met het water waar de aspergeschillen in gekookt zijn. Zet het vuur laag en laat de witte asperges 15 minuten lang garen. De witte asperges zijn gaar als je ze een beetje kunt buigen. Zet het vuur dan uit en laat de witte asperges in de pan totdat je deze gaat opdienen.
Witte asperges met Hollandaisesaus
Verdeel 5 witte asperges over een bord en snijd de gekookte eieren in partjes. Verdeel de krieltjes en gekookte ham. Maak het gerecht af door er Hollandaisesaus of geklaarde botersaus over de asperges te schenken. Garneer met gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.