Ohmydish.nl


Witte asperges met Hollandaisesaus

Een klassiek recept voor witte asperges met Hollandaisesaus. Serveer met gekookt ei, ham en krieltjes. Recept voor 4 personen.

Witte asperges met Hollandaisesaus
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Witte asperges met Hollandaisesaus

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 20 witte asperges
  • 4 eieren
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 400 gram krieltjes
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Hollandaisesaus, of gebruik geklaarde boter als saus
Witte asperges met Hollandaisesaus ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Aspergepan of een grote pan
  • 2 kleine pannetjes
  • Dunschiller

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-met-hollandaisesaus


Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vingers of je geen stukje vergeten bent, aangezien aspergeschillen draderig zijn om te eten. Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en leg de asperges in koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren.

Plaats de aspergeschillen in een grote pan en vul met koud water. Voeg een klontje boter en wat zout toe om een smaakvol water te maken en breng aan de kook. Haal na ongeveer een kwartier de aspergeschillen uit het water.

Was ondertussen de verse peterselie en hak deze fijn. Bak of kook de krieltjes en kook de eieren 7 minuten lang. Leg de geschilde witte asperges in de grote pan met het water waar de aspergeschillen in gekookt zijn. Zet het vuur laag en laat de witte asperges 15 minuten lang garen. De witte asperges zijn gaar als je ze een beetje kunt buigen. Zet het vuur dan uit en laat de witte asperges in de pan totdat je deze gaat opdienen.

Witte asperges met Hollandaisesaus Witte asperges met Hollandaisesaus

De witte asperges met Hollandaisesaus afmaken -- 10 minuten

Je kunt in plaats van de Hollandaisesaus ook een simpele geklaarde botersaus maken. Dit is ook een traditionele saus om bij witte asperges te serveren. Voeg hiervoor simpelweg boter toe aan een kleine sauspan en laat geheel smelten. Je zult zien dat er een witte kraag aan de bovenkant vormt. Haal deze laag er voorzichtig af met behulp van een lepel. Herhaal totdat er geen randje meer zichtbaar is. De boter is nu geklaard en klaar om te serveren.

Verdeel 5 witte asperges over een bord en snijd de gekookte eieren in partjes. Verdeel de krieltjes en gekookte ham. Maak het gerecht af door er Hollandaisesaus of geklaarde botersaus over de asperges te schenken. Garneer met gesneden peterselie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Brabantse worstenbroodjes
Volgend recept →
Wodka watermeloen-ijsjes

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.