Ingrediënten
- 2 biefstukken
- 2 baguettes
- 1 rode paprika
- Blok provolone kaas
- 1 ui
- 2 portobello champignons
- Olijfolie
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1 eetlepel rode of witte wijnazijn
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 theelepel cayennepeper
Kookgerei nodig
- Oven met gril stand
- Koksmes
- Snijplank
- Broodmes
- Kaasrasp
- Grilpan
- Klein kommetje
- Garde
Voorbereiding — 10 minuten
Verhit de oven voor tot een temperatuur noodzakelijk om het brood te bakken. Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van brood dat al afgebakken is. Maak de rode paprika schoon en snijd deze dan in lange repen (julienne). Rasp de provolone kaas met behulp van de grootste gaten. Snijd de ui in blokjes, en de twee portobello champignons in dikke plakken. Breng de biefstukken op smaak met wat zout en peper.
Maak nu een simpele barbeque saus door 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel Worcestershire saus en 1 eetlepel rode of witte wijnazijn samen te mengen. Je kunt eventueel meer tomatenketchup toevoegen, mocht je een dunne barbecue saus willen.

De Philadelphia cheese steak afmaken — 15 minuten
Verhit de grilpan voor en voeg wat olijfolie toe aan de biefstukken. Doe dit niet direct in de pan, want dan gaat het erg roken. Bak de biefstukken naar wens. Haal deze daarna de biefstukken uit de pan en laat deze even rusten. Bak in de tussentijd (met wat extra olijfolie) de uien, champignons en de rode paprika in 5 tot 7 minuten beetgaar.
Snijd het brood open met behulp van een broodmes en voeg barbecue saus toe aan beide kanten. Snijd de gebakken biefstukken in lange, dunne repen. Voeg de gebakken groenten toe aan het brood en leg daar de reepjes biefstuk op. Maak het broodje af door er een flinke hoeveelheid geraspte provolone kaas op te leggen. Gril de broodjes een aantal minuten in de oven om de kaas te doen smelten. Eet smakelijk!
Geef een reactie