• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
  • Over ons
Philadelphia cheese steak

Philadelphia cheese steak

1 juli 2016 door ohmydish Reageer

Lange reepjes biefstuk, kaas en zachte groenten op een lang brood. Een Philadelphia cheese steak is klaar in 25 minuten en is erg vullend.
Aantal pers.: 2 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Kooktijd: 15 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 2 baguettes
  • 1 rode paprika
  • Blok provolone kaas
  • 1 ui
  • 2 portobello champignons
  • Olijfolie
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel rode of witte wijnazijn
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 theelepel cayennepeper

Kookgerei nodig

  • Oven met gril stand
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Broodmes
  • Kaasrasp
  • Grilpan
  • Klein kommetje
  • Garde

Voorbereiding — 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur noodzakelijk om het brood te bakken. Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van brood dat al afgebakken is. Maak de rode paprika schoon en snijd deze dan in lange repen (julienne). Rasp de provolone kaas met behulp van de grootste gaten. Snijd de ui in blokjes, en de twee portobello champignons in dikke plakken. Breng de biefstukken op smaak met wat zout en peper.

Maak nu een simpele barbeque saus door 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel Worcestershire saus en 1 eetlepel rode of witte wijnazijn samen te mengen. Je kunt eventueel meer tomatenketchup toevoegen, mocht je een dunne barbecue saus willen.

Philidelphia cheesesteak
Philidelphia cheesesteak

De Philadelphia cheese steak afmaken — 15 minuten

Verhit de grilpan voor en voeg wat olijfolie toe aan de biefstukken. Doe dit niet direct in de pan, want dan gaat het erg roken. Bak de biefstukken naar wens. Haal deze daarna de biefstukken uit de pan en laat deze even rusten. Bak in de tussentijd (met wat extra olijfolie) de uien, champignons en de rode paprika in 5 tot 7 minuten beetgaar.

Snijd het brood open met behulp van een broodmes en voeg barbecue saus toe aan beide kanten. Snijd de gebakken biefstukken in lange, dunne repen. Voeg de gebakken groenten toe aan het brood en leg daar de reepjes biefstuk op. Maak het broodje af door er een flinke hoeveelheid geraspte provolone kaas op te leggen. Gril de broodjes een aantal minuten in de oven om de kaas te doen smelten. Eet smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Philadelphia cheese steak Ohmydish baguette, basterdsuiker, biefstuk, cayennepeper, champignon, kaas, olijfolie, paprikapoeder, portobello, provolone, provolone kaas, rode paprika, rode wijnazijn, saus, tomatenketchup, ui, witte wijnazijn, worcestershire saus Lunch Amerikaans Philadelphia cheese steakLange reepjes biefstuk, kaas en zachte groenten op een lang brood. Een Philadelphia cheese steak is klaar in 25 minuten en is erg vullend. 2 personen2 biefstukken2 baguettes1 rode paprikaBlok provolone kaas1 ui2 portobello champignonsOlijfolie1 theelepel Worcestershire saus1 eetlepel rode of witte wijnazijn4 eetlepels tomatenketchup2 eetlepels paprikapoeder1 eetlepel basterdsuiker1 theelepel cayennepeper
0 0

Categorie: Lunch Tags: baguette, basterdsuiker, biefstuk, cayennepeper, champignon, kaas, olijfolie, paprikapoeder, portobello, provolone, provolone kaas, rode paprika, rode wijnazijn, saus, tomatenketchup, ui, witte wijnazijn, worcestershire saus

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1336 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.115 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons
Instagram post 2190610083930803596_1458032450 ZIGEUNERSAUS - Nog even een 'gewoon' receptje, voor ook hier de kerstrecepten los gaan barsten. Een ouderwets heerlijke saus, het lekkerste bij een schnitzel. Waar eet jij deze heerlijke saus met o.a. paprika en champignons het liefste bij? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- zigeunersaus -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #saus #recept #groenten #paprika #paprikauiteigentuin #moestuinpaprika #champignons #schnitzel #groentesaus
Instagram post 2189854881938174756_1458032450 Goedemorgen! Begin de week goed met een zelfgemaakte kruidkoek. Of peperkoek. Of ontbijtkoek. Ik zeg zelf eigenlijk altijd peperkoek, en jij? Anyhow, super makkelijk en lekker om zelf te maken! Ga naar ohmydish.nl voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #kruidkoek #peperkoek #ontbijtkoek #speculaaskruiden #koekkruiden #kruidig #ontbijt
Instagram post 2189210669702848597_1458032450 Ben jij een soepliefhebber? Ik wel, ben echt een soepmens! Blijkbaar precies zoals mijn opa, die at elke dag soep gemaakt door mijn oma. 
Dus vandaag op #zondagbakdag eens geen baksel, die deelde ik al genoeg in mijn stories. 
Deze bloemkoolsoep is extra lekker omdat de bloemkool eerst geroosterd is. Met zachte kaas, nog lekkerder dus! Ideetje voor de lunch zometeen? Ga naar ohmydish.nl en zoek op — bloemkoolsoep — voor het recept. #ohmydish #recept #soep #bloemkool #bloemkoolsoep #soepliefhebber #soepmens #geroosterd #weekend
Instagram post 2187729294420235344_1458032450 Taaitaai hoort bij Sinterklaas, hou jij ervan? Heb jij deze mannetjes al eens zelf gebakken? Ga naar ohmydish.nl en zoek op — taaitaai — voor het recept. #ohmydish #recept #bakken #taaitaai #koekjes #sint #sinterklaas #feestdagen
Instagram post 2187026755487231236_1458032450 Weet je nog dat we laatst stroomstoring hadden (door de storm Amélie)? Toen had ik de avond ervoor deze curry in de marinade gezet. Maar door de stroomstoring kon ik er geen foto's van maken. Dus ik heb 'm opnieuw gemaakt en staat nu online! Zó lekker met al die kruiden! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- buikspek curry -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #curry #buikspek #spek #kruiden #kruidigecurry #stroomstoring #stroomstoringcurry

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.