Met maar een aantal simpele ingrediënten kun je snel een heerlijk toetje op tafel zetten. Deze aardbeienkwark met anijs is zoet, romig en erg licht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was alle aardbeien en snijd de kroontjes eraf met behulp van een klein mesje. Leg 7 aardbeien aan de kant voor de saus.
Snijd 3 aardbeien in dunne plakjes voor de garnering en zet dit ook aan de kant.
Pureer de 7 schoongemaakte aardbeien in de blender tot een gladde saus, schenk dit in een maatbeker en zet opzij. Doe dan de overige aardbeien behalve de plakjes in een blender.
Voeg het anijsblokje of staafje toe samen met de kwark en 2 eetlepels suiker. Pureer tot mooi glad en zacht. Verdeel de aardbeienkwark dan over 4 (whisky) glazen.
Verdeel het aardbeiensap over de 4 glazen en leg er een aantal plakken aardbeien bovenop. Serveer direct, of dek af en bewaar tot maximaal 1 dag in de koelkast. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.