Aardbeienkwark met anijs
😍 6 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Aardbeienkwark met anijs vegetarisch

Met maar een aantal simpele ingrediënten kun je snel een heerlijk toetje op tafel zetten. Deze aardbeienkwark met anijs is zoet, romig en erg licht.

10 minuten
4 personen
Aardbeienkwark met anijs ingrediënten

Recept aardbeienkwark met anijs

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept aardbeienkwark met anijs allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was alle aardbeien en snijd de kroontjes eraf met behulp van een klein mesje. Leg 7 aardbeien aan de kant voor de saus.

Snijd 3 aardbeien in dunne plakjes voor de garnering en zet dit ook aan de kant. 

Aardbeienkwark met anijs
Aardbeienkwark met anijs

De aardbeienkwark met anijs afmaken – 5 minuten

Pureer de 7 schoongemaakte aardbeien in de blender tot een gladde saus, schenk dit in een maatbeker en zet opzij. Doe dan de overige aardbeien behalve de plakjes in een blender.

Voeg het anijsblokje of staafje toe samen met de kwark en 2 eetlepels suiker. Pureer tot mooi glad en zacht. Verdeel de aardbeienkwark dan over 4 (whisky) glazen.

Verdeel het aardbeiensap over de 4 glazen en leg er een aantal plakken aardbeien bovenop. Serveer direct, of dek af en bewaar tot maximaal 1 dag in de koelkast. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
239.34 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.18 g
18.80 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.95 g
7.38 g
Eiwitten
10.84 g
Vezels
2.57 g
Natrium
48.83 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram naturel kwark melk 162.50 5.38 g 4.63 g 11.38 g 7.38 g 9.75 g - 46.25 mg 0.63 mg 150.00 mg 14.38 mg 150.00 mg 187.50 mg 0.03 mg 0.56 mg - - 1.13 mg 0.25 mg - 0.06 mg 0.38 mg 0.05 mg 0.88 µg 12.50 µg - - -
0.25 anijsblokje of staafje 1.69 0.25 g - 0.08 g - 0.09 g 0.07 g 0.08 mg 0.18 mg 3.23 mg 0.85 mg 7.21 mg 2.20 mg - 0.03 mg - 0.03 µg 0.11 mg - 1.56 mg - - - - 0.05 µg 0.04 mg - -
125 gram verse rijpe aardbeien 45.00 8.13 g 6.75 g 0.50 g - 1.00 g 2.50 g 2.50 mg 1.13 mg 31.25 mg 18.75 mg 187.50 mg 37.50 mg 0.15 mg 0.15 mg - 0.50 µg 80.00 mg - - 0.04 mg 0.06 mg 0.08 mg - 81.25 µg 0.38 mg 2.75 µg -
0.5 eetlepel suiker 30.15 7.43 g 7.43 g - - - - - 0.01 mg - 0.15 mg 0.30 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    239.34 21.18 g 18.80 g 11.95 g 7.38 g 10.84 g 2.57 g 48.83 mg 1.94 mg 184.48 mg 34.13 mg 345.01 mg 227.20 mg 0.18 mg 0.74 mg - 0.53 µg 81.23 mg 0.25 mg 1.56 mg 0.10 mg 0.44 mg 0.13 mg 0.88 µg 93.80 µg 0.41 mg 2.75 µg -
0 reacties op "Aardbeienkwark met anijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.