Ohmydish.nl


Schwarzwälder Kirsch taart

Een klassieke Schwarzwälder Kirsch taart lijkt ingewikkeld, maar is eigenijk verrassend makkelijk te maken. Chocolade cake met kersen en slagroom, mm!

Schwarzwälder Kirsch taart
1 uur 12 personen Taart en cake
Schwarzwälder Kirsch taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • 80 gram cacao poeder
  • 4 eetlepels bakpoeder
  • 200 gram boter
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 2 eetepels vanille suiker
  • 400 gam suiker
  • 100 ml likeur naar keuze, zoals Kirsch of Grand Marnier
  • sap van een halve citroen
  • 350 gram kersen uit pot (en 100 ml van het sap)
  • handvol verse kersen
  • 600 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • chocolade schaafsel ter garnering
Schwarzwälder Kirsch taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm (24 cm)
  • elektrische mixer
  • oven
  • vergiet
  • klein sauspannetje
  • garde
  • grote kom
  • siliconen spatel
  • optioneel: spuitzak met stervormig mondje
  • afkoelrek
  • broodmes

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/schwarzwalder-kirsch-taart


Voorbereiding -- 45 minuten

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Giet de kersen uit pot in het vergiet, maar bewaar 100 ml van het sap. Voeg 100 ml sap samen met 100 gram suiker, sap van een halve citroen en ongeveer 20 ml van de likeur toe aan het sauspannetje. Laat dit zachtjes koken tot het genoeg is ingedikt en een stroperige siroop is geworden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg 6 eieren en 300 gram suiker toe aan de elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot het goed gemengd is. Meng bloem, zout, cacao poeder, bakpoeder en vanille suiker in een aparte kom. Snijd de boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje bij de eieren. Blijf mixen tot een glad beslag is ontstaan en voeg dan de rest van de likeur toe. Schep voorzichtig het bloemmengsel erbij, dit gaat het makkelijkste met een siliconen spatel.

Schep het beslag in de springvorm en bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven. Je kunt een houten prikker gebruiken om dit te testen, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Houd de ovendeur nog even dicht om te voorkomen dat de cake zal inzakken. Zet de cake dan op een afkoelrek en laat volledig afkoelen.

Schwarzwälder Kirsch taart Schwarzwälder Kirsch taart

Schwarzwälder Kirsch taart afmaken -- 15 minuten

Klop de slagroom met 100 gram poedersuiker en zet opzij.

Gebruik een broodmes om de cake in 2en te snijden. Verdeel de uitgelekte kersen over de onderste laag en schep er de kersen siroop uit het kleine pannetje overheen. Verdeel dan een dunne laag slagroom en plaats de andere helft van de cake bovenop. Decoreer de taart nu door slagroom rondom te verdelen. Je kunt om nog meer te decoreren een beetje van de slagroom in een spuitzak met opzetstuk doen om toefjes slagroom op de taart te spuiten. Maak de taart af met chocolade schaafsels en verse kersen, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
Volgend recept →
Burger met krokante speklap

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.