Schwarzwälder Kirsch taart
😍 16 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Schwarzwälder Kirsch taart

Een klassieke Schwarzwälder Kirsch taart lijkt ingewikkeld, maar is eigenijk verrassend makkelijk te maken. Chocolade cake met kersen en slagroom, mm!

1 uur
12 personen
Schwarzwälder Kirsch taart ingrediënten

Recept schwarzwälder kirsch taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept schwarzwälder kirsch taart allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 31-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Giet de kersen uit pot in het vergiet, maar bewaar 100 ml van het sap. Voeg 100 ml sap samen met 100 gram suiker, sap van een halve citroen en ongeveer 20 ml van de likeur toe aan het sauspannetje.

Laat dit zachtjes koken tot het genoeg is ingedikt en een stroperige siroop is geworden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg 6 eieren en 300 gram suiker toe aan de elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot het goed gemengd is.

Meng bloem, zout, cacao poeder, bakpoeder en vanille suiker in een aparte kom. Snijd de boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje bij de eieren. Blijf mixen tot een glad beslag is ontstaan en voeg dan de rest van de likeur toe.

Schep voorzichtig het bloemmengsel erbij, dit gaat het makkelijkste met een siliconen spatel. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven.

Je kunt een houten prikker gebruiken om dit te testen, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Houd de ovendeur nog even dicht om te voorkomen dat de cake zal inzakken. Zet de cake dan op een afkoelrek en laat volledig afkoelen. 

Schwarzwälder Kirsch taart
Schwarzwälder Kirsch taart

Schwarzwälder Kirsch taart afmaken – 15 minuten

Klop de slagroom met 100 gram poedersuiker en zet opzij. Gebruik een broodmes om de cake in 2en te snijden. Verdeel de uitgelekte kersen over de onderste laag en schep er de kersen siroop uit het kleine pannetje overheen.

Verdeel dan een dunne laag slagroom en plaats de andere helft van de cake bovenop. Decoreer de taart nu door slagroom rondom te verdelen.

Je kunt om nog meer te decoreren een beetje van de slagroom in een spuitzak met opzetstuk doen om toefjes slagroom op de taart te spuiten.

Maak de taart af met chocolade schaafsels en verse kersen, geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
633.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
63.07 g
50.30 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.67 g
20.68 g
Eiwitten
8.29 g
Vezels
3.33 g
Natrium
94.21 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
16.67 gram bloem gluten 60.67 11.63 g 0.25 g 0.25 g 0.03 g 1.90 g 0.47 g 0.33 mg 0.17 mg 3.33 mg 3.33 mg 30.00 mg 16.67 mg 0.05 mg 0.18 mg - - - - - 0.02 mg 0.02 mg 0.05 mg - 5.83 µg - - -
6.67 gram cacao poeder 27.40 0.72 g 0.15 g 1.63 g 0.90 g 1.32 g 2.27 g 6.00 mg 0.83 mg 7.67 mg 34.67 mg 100.00 mg 43.73 mg 0.26 mg 0.23 mg - - - - - 0.06 mg 0.02 mg 0.01 mg - 1.87 µg - - -
0.33 theelepeltjes bakpoeder 0.89 0.22 g - - - - - 0.20 mg - - - 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
16.67 gram boter melk 122.50 0.12 g 0.12 g 13.75 g 9.00 g 0.12 g - 0.83 mg 0.02 mg 2.17 mg 0.33 mg 2.50 mg 3.33 mg - 0.01 mg - - - 0.20 mg 0.17 mg - - - - - - - -
0.08 snufje zout - - - - - - - 33.33 mg - 0.01 mg 0.24 mg - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eieren ei 43.20 0.33 g 0.06 g 3.00 g 0.75 g 3.75 g - 36.00 mg 0.54 mg 15.00 mg 3.00 mg 39.00 mg 54.00 mg 0.02 mg 0.39 mg 10.50 µg 9.21 µg - 0.54 mg 0.06 mg 0.03 mg 0.09 mg 0.05 mg 0.69 µg 18.00 µg 0.33 mg 0.08 µg -
0.17 eetlepel vanille suiker - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
33.33 gram suiker 134.00 33.00 g 33.00 g - - - - - 0.03 mg - 0.67 mg 1.33 mg - - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
8.33 ml likeur 20.50 2.50 g 2.42 g - - - - - 0.01 mg 0.42 mg - 2.08 mg 0.17 mg - - - - - - - - - - - - - - -
sap van een halve citroen sulfiet 0.27 0.07 g 0.02 g - - - - 0.02 mg - 0.08 mg 0.06 mg 1.17 mg 0.13 mg - - - - 0.42 mg - - - - - - 0.08 µg - - -
29.17 gram kersen 15.75 3.50 g 3.35 g 0.03 g - 0.15 g 0.44 g - 0.12 mg 2.92 mg 2.92 mg 70.00 mg 8.75 mg 0.03 mg 0.03 mg - - 1.46 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 1.17 µg - - -
0.08 handvol verse kersen 5.63 1.25 g 1.20 g 0.01 g - 0.05 g 0.16 g - 0.04 mg 1.04 mg 1.04 mg 25.00 mg 3.13 mg 0.01 mg 0.01 mg - - 0.52 mg - - - - - - 0.42 µg - - -
50 ml slagroom melk 168.50 1.40 g 1.40 g 18.00 g 10.00 g 1.00 g - 17.50 mg - 37.50 mg 5.00 mg 47.50 mg 30.00 mg 0.01 mg 0.10 mg - - 0.50 mg 0.45 mg 0.17 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.10 µg 1.50 µg - - -
8.33 gram poedersuiker 33.83 8.33 g 8.33 g - - - - - 0.01 mg - 0.17 mg 0.42 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
chocolade schaafsel soja - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    633.13 63.07 g 50.30 g 36.67 g 20.68 g 8.29 g 3.33 g 94.21 mg 1.77 mg 70.13 mg 51.42 mg 319.05 mg 159.90 mg 0.39 mg 0.97 mg 10.50 µg 9.21 µg 2.90 mg 1.19 mg 0.41 mg 0.13 mg 0.18 mg 0.13 mg 0.79 µg 28.87 µg 0.33 mg 0.08 µg -
4 reacties op "Schwarzwälder Kirsch taart"
Eef zegt op 14-08-2016
Wat een mooie schwarzwalder kirsch taart. Vind de combinatie van kersen en chocolade altijd zo lekker, yum!
Ohmydish zegt op 14-08-2016
Dankje Eef :D helemaal mee eens, blijft zo'n heerlijke klassieker!
Corinne zegt op 01-08-2024
Ziet er heerlijk uit! Zou hem graag maken. Klopt het dat er 4 eetlepels bakpoeder in moet? Theelepels?
Véronique zegt op 01-08-2024
Hallo Corinne, dankjewel! Oei, je hebt helemaal gelijk, bedankt voor je oplettendheid. Dit moeten inderdaad 4 theelepels zijn ipv eetlepels, excuses! Veel bakplezier en veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.