Toen wij dit recept van Gordon Ramsay bij Kitchen Nightmares zagen, moesten we deze namaken! Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gordon-ramsays-shepherds-pie-recept
Rasp de ui, wortel en 2 tenen knoflook en zet aan de kant. Verhit olijfolie in een grote pan. Breng het lamsgehakt op smaak met peper en zout.
Bak het lamsgehakt op middel-hoog vuur 4 - 5 minuten lang. Meng er dan de geraspte ui, wortels en knoflook doorheen met een houten lepel.
Voeg Worcestershiresaus, tomatenpuree en de takjes rozemarijn en tijm toe. Bak nogmaals 3 - 4 minuten, en blijf in de tussentijd continue roeren.
Giet 240 ml rode wijn erbij en reduceer deze, totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. Voeg kippenbouillon toe, en breng aan de kook. Kook tot het lamsvlees ingedikt is.
Proef, en voeg peper en zout naar smaak toe. Kook de aardappelen in de tussentijd in de andere grote pan gaar. Giet de aardappels af en haal deze door een fijne zeef met behulp van een grote (soep) lepel.
Voeg dan 2 eidooiers toe, samen met de boter en melk en meng dit alles glad. Meng er flink wat geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Proef, en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en verdeel het lamsgehakt in een ovenschaal. Probeer evenredig te verdelen, over de gehele lengte van de schaal. Schep er dan een laag aardappelpuree overheen, je kunt hiervoor een houten lepel gebruiken.
Bedek de aardappelpuree met extra Parmezaanse kaas, en maak er met een vork mooie hoopjes van. Bak de shepherds pie 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-08-2023
Kan ik het lamsgehakt vervangen?
Je kunt het lamsgehakt eventueel vervangen door rundergehakt of half-om-half gehakt, maar dan zal het geen ‘shepherd’s pie' meer zijn. Met rundergehakt heet het namelijk een ‘cottage pie’.
Kan ik andere kaas gebruiken?
Je kunt eventueel de Parmezaanse kaas vervangen door een andere soort geraspte kaas, zoals bijvoorbeeld Grana padano, jonge kaas of Gruyère.
Hoi,
ga het vanavond maken en ben benieuwd! wel apart dat in de receptuur vastkokende aardappels staat en op de foto kruimige aardappels.
Groetjes, Dennis
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.