Turkse manti zijn te vergelijken met dumplings, maar dan heel klein en dus meer werk. Heerlijke deegbuideltjes gevuld met lamsgehakt en geserveerd met heerlijke saus.
Cevapcici ofwel cevapi zijn lekkere worstjes gemaakt van gekruid lams- en rundergehakt. Heerlijk met een frisse salade en een pitabroodje.
Een Turkse dürüm is makkelijk om thuis zelf te maken, met lamsvlees, kruiden, ijsbergsla, tomaat en rode ui. Met een beetje pit en knoflooksaus, zoals het hoort!
Éen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue.
Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.
Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm!
Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.
Serveer deze lamsrack met kruidenkorst als avondmaaltijd en je zult alleen maar blije gezichten zien. Recept voor 2 personen.
De combinatie van gegrilde aubergine, rode ui en truffelmayonaise maken deze lamsburger onweerstaanbaar. Klaar in 15 minuten tijd.
Toen wij dit recept van Gordon Ramsay bij Kitchen Nightmares zagen, moesten we deze namaken! Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten.
Een echt lente gevoel met deze lamsworstjes met erwtenpuree en munt. Serveer met aardappels uit de oven voor een nog lekkerder gerecht!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!