Ingrediënten
- 1 bloemkool
- Zonnebloemolie
- 365 ml yoghurt
- 1 limoen
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig
- Koksmes
- Snijplank
- Oven
- Grote kom
- Klein kommetje
- Garde
- Ovenschaal
De marinade voorbereiden — 10 minuten
Was de bloemkool, haal de groene bladeren eraf en snijd de bloemkool steel eraf. Probeer de bloemkool in 1 stuk te laten. Rasp de limoen en pers het sap in een klein kommetje. Meng dan yoghurt, chilipoeder, komijn, currypoeder en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed tot er een mooie gladde saus ontstaat.
Plaats de schoongemaakte bloemkool in de grote kom met de marinade erin. Bedek de gehele bloemkool met de marinade. Heb je geen kom die groot genoeg is? Dan kun je de bloemkool ook prima in een diep (soep) bord plaatsen. Giet de overgebleven marinade in de binnenkant van de bloemkool.

De hele bloemkool roosteren — 45 minuten
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de ovenschaal en plaats de gemarineerde bloemkool in het midden van de ovenschaal. Plaats de ovenschaal met de hele bloemkool in de voorverwarmde oven. Bak de hele bloemkool in 30 tot 40 minuten goudbruin.
De marinade zal een heerlijke korst vormen aan de buitenkant van de bloemkool. Haal de hele bloemkool na 30 – 40 minuten uit de oven en laat een beetje afkoelen voordat je deze gaat serveren. Snijd de bloemkool in partjes, lekker voor bij een stukje vis of vlees. Eet smakelijk!
Geef een reactie